Αρνητική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο αίτημα της παράταξης "Δυναμική Ενότητα Πολιτών" του Δημήτρη Ζιγκερίδη, να πάρει, τελικά, μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Νεάπολης Συκεών.
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Ζιγκερίδης στρέφεται κατά της απόφασης και προαναγγέλλει ότι "ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος και μέχρι τον ανώτατο βαθμό". Δηλώνει "εξοργισμένος", επικαλείται αντίστοιχη απόφαση του Πρωτοδικείου της Ρόδου που, όπως λέει δικαίωσε συνδυασμό για παρόμοια θέματα.
"Δεν μπορεί η Δυναμική Ενότητα Πολιτών με τον διπλάσιο αριθμό υποψηφίων από το κατώτερο αριθμό να είναι εκτός , λόγω του ότι αντί να κοινοποιηθεί η υπεύθυνη δήλωση που είχε εκδοθεί από το gov.gr στις 29-8-2023 εμπρόθεσμα κοινοποιήθηκε το παράβολο κάτι που έκανε δεκτό το Δικαστήριο της Ρόδου", τονίζει.
Ο κ. Ζιγκερίδης ευχαριστεί τους υποψήφιους της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών,  που -όπως υποστηρίζει- "άντεξαν τις πιέσεις, τα ψέματα  και τις μηχανορραφίες και στάθηκαν στο ύψος τους", αντίθετα όπως λέει "με κάποιους που δεν άντεξαν και δεν ήταν δίπλα μου".
Και προσθέτει: "Η υποψηφιότητα μου τελικά ενόχλησε πολλούς γιατί είχαμε θέσεις και απόψεις, Πρόγραμμα για τον μέλλον του Δήμου, την επιστημονική γνώση και εμπειρία να το υλοποιήσουμε , όμως κάποιοι δεν μας έδωσαν το δικαίωμα".
Καλεί, δε, τους υποστηρικτές του "να μείνουμε σταθεροί στην απόφαση μας να είμαστε απέναντι στην Ανίερη συμμαχία "Αριστεράς" και Δεξιάς για τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα τους".