«Ό,τι ξεκινήσαμε θα ολοκληρωθεί με ταχύτητα. Ό,τι είπαμε θα γίνει στο ακέραιο. Και όλα αυτά -όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- προοιωνίζονται μια διαφορετική πόλη. Μια Θεσσαλονίκη πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη», τονίζει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Μανιφέστο» και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη. 
Και προσθέτει: «Το Μετρό -που θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης- θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν. Το Flyover -που σε συνδυασμό με το Μετρό- θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία, ξεκινά τους επόμενους μήνες. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο ξεκινά το αργότερο στις αρχές του 2024. Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο στρατόπεδο «Καρατάσιου» μπήκε στα σκαριά. Το Thess INTEC βρίσκεται σε καλή πορεία. Σημειώνω ακόμη τις παρεμβάσεις που προωθούνται στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», στη δυτική Θεσσαλονίκη, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται τον επόμενο χρόνο».
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη "Οι Θεσσαλονικείς μπορούμε να διαπιστώσουμε πως σήμερα έχουμε μπροστά μας μια άλλη προοπτική. Διαμορφώσαμε τα τελευταία χρόνια -και είμαι περήφανος για τη συμβολή μου- ένα συγκροτημένο πλαίσιο 30 και πλέον έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030  και βάλαμε το νερό στ΄αυλάκι. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει".  
Αναφερόμενος στις πυρκαγιές στον Έβρο, ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που υπέστησαν πολλοί συμπολίτες μας. «Τους νιώθουμε όλοι και η Πολιτεία -όπως ήδη ανακοινώθηκε- θα σταθεί δίπλα τους πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά από ποτέ», τόνισε και εξέφρασε ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του στους μαχητές της πρώτης γραμμής -τους πιλότους των μέσων αεροπυρόσβεσης, τους πυροσβέστες, το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, τους αστυνομικούς, τους εθελοντές- για τις μάχες που έδωσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, ακόμη και με κίνδυνο για τη ζωή τους.
Αναφερόμενος στην καλή πορεία της οικονομίας ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε ότι: «Η χώρα μας -χάρη στη συνετή και ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητη οικονομική πολιτική μας- παραμένει στους πρωτοπόρους της ανάπτυξης. Καταγράφει ρεκόρ στην αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, τον τουρισμό, τη μείωση της ανεργίας. Μειώνει το δημόσιο χρέος, διατηρεί την απαιτούμενη δημοσιονομική ισορροπία  και σύντομα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα που θα δώσει στην οικονομία μας νέα δυναμική. Κι αυτό γιατί θα μειωθεί το κόστος του χρήματος για το Δημόσιο, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για  νέες επενδύσεις και νέες  θέσεις εργασίας». Όπως υπογράμμισε: «Παρά τις δυσκολίες που προφανώς υπάρχουν, η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Βρίσκεται στον πυρήνα και όχι το περιθώριο της Ε.Ε. Αποσπά το σεβασμό εχθρών και τον θαυμασμό των φίλων. Ανοίγει καινούργιους δρόμους για το αύριο».