Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος για ρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου. Τη μήνυση, συνοδευόμενη από ογκώδη φάκελο, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί.
Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγορεί για μόνιμη, καθημερινή, πρόκληση ρύπανσης την ΕΥΑΘ, ενώ εισάγει στο κάδρο και τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος. 
Μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Σ. Καλόγηρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εν γνώση των δημάρχων της Θεσσαλονίκης κατά τον καθαρισμό των αντλιοστασίων της ΕΥΑΘ κάθε μέρα ένα αντλιοστάσιο ρίχνει τα λύματά του επί τρεις με τέσσερις ώρες στον Θερμαϊκό προκαλώντας ρύπανση. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν και εφόσον τα αντλιοστάσια καθαρίζονταν πιο συχνά με αποτέλεσμα ο καθαρισμός τους  να κρατάει λιγότερο χρόνο χωρίς να υπάρχει αυτή η ανάγκη έκχυσης των απορριμμάτων μέσα στον Θερμαϊκό. Δυστυχώς, για λίγες χιλιάδες ευρώ δημιουργείται αυτή η ρύπανση με πρωτεργάτη την ΕΥΑΘ και την ανοχή και τη γνώση όλων των δημάρχων. Επιπλέον, στο Άργος Ορεστικό και σε κοινότητες της Καστοριάς δεν λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στον Αλιάκμονα, από τον οποίο «πίνει» νερό η Θεσσαλονίκη».