Στο θέμα των πλημμυρών και των τραγικών συνεπειών τους περιστράφηκε σχεδόν ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου της η προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ .
«Πλέον η κυβέρνηση δεν βλέπει μόνο το πάμε κι όπου βγει, βλέπει το "πάμε κι όσα φάμε"», σχολίασε χαρακτηριστικά και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων:
  • Τι συνέβη και δεν λειτούργησαν τα αντιπλημμυρικά έργα και πλημμύρισαν χωριά; 
  • Τα φράγματα και τα αναχώματα είχαν σπάσει επίτηδες από κάποιους; 
  • Πού πήγαν τα χρήματα για τα έργα;
  • Έχει διαφημιστεί ότι έχουν διατεθεί πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Πού έγιναν απευθείας αναθέσεις; 
  • Πού έγιναν σικέ κλειστοί διαγωνισμοί;
  • Πού θα πάνε τα 2,2 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές; 
«Θα πρέπει να σταματήσει το φοβερό φαγοπότι σε βάρος του ελληνικού λαού. Έχω σοκαριστεί με τις εικόνες του πρωθυπουργού να χαμογελάει και να χασκογελάει με τους οικείους τους. Εκεί που εμείς βλέπαμε τον ανθρώπινο πόνο άλλοι βλέπουν business, ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ήδη σε ποιους δικούς τους θα διατεθούν τα 2,2 εκατ. ευρώ», είπε.
Επιτέθηκε και κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «εξαπτέρυγο της κυβερνητικής απουσίας με τις επισκέψεις της στη ΔΕΘ», ενώ την κατηγόρησε ότι «έχει αναλάβει ιθύνοντα ρόλο στην αφαίρεση συνταγματικών εγγυήσεων για την προστασία των δασών». 
Εξήγγειλε ένα είδος... ανοικτής γραμμής καταγγελιών: «Προσκαλώ τους πολίτες να μας στέλνουν καταγγελίες από τις πληγείσες περιοχές. Εμείς θα πράξουμε τα δέοντα να συγκεντρώσουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Η αντιπολίτευση υπεράσπισης ξεκινά με ένα κύκλο επισκέψεων στις πληγείσες περιοχές και εκτός από αυτές που πήγαμε ήδη θα επισκεφτούμε τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, τη Βόρεια Εύβοια και ζητούμε από τους πολίτες», τόνισε.
Επιτέθηκε και κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Ο Αγοραστός χαίρει κυβερνητικής προστασίας και κάλυψης, ενώ ο Πατούλης απομακρύνθηκε επειδή χόρεψε ζεϊμπέκικο όταν καιγόταν η χώρα. Ο Αγοραστός μάλλον, ό,τι έκανε, το έκανε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Προκύπτει ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν ξέρει ακριβώς πόσα έχει πάρει και πού τα έχει διαθέσει. Σε ένα κράτος δικαίου θα είχε γίνει αυτοψία στα έργα, θα είχαν κληθεί οι εταιρείες που τα ανέλαβαν αλλά και ο περιφερειάρχης σε λογοδοσία». 
Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι  «δεν έχει τοποθετηθεί για ό,τι έχει γίνει αλλά ούτε έχει υποστεί τις ερωτήσεις», για να καταλήξει: «Η κυβέρνηση φαίνεται να σώζεται από τη μία καταστροφή γιατί έρχεται η χειρότερη».
Σε άλλα θέματα, με αφορμή τη γυναικοκτονία της Καλαμαριάς είπε πως πρέπει να αυστηροποιηθεί η ποινή για τις τετελεσμένες πράξεις, αλλά και για τις απόπειρες και τόνισε πως αποτελεί αναγκαιότητα να κατοχυρωθεί ο όρος, «στον οποίο φαίνεται πως έχει κάποια αλλεργία ο πρωθυπουργός». 
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ειπε πως «ενώ θα έπρεπε να αποτελεί ένα σημαντικό πολιτειακό παράγοντα, δεν το πράττει» κι ότι «καμία διαφορετική ηγεσία δεν θα αλλάξει μία διαλυμένη αντιπολίτευση».
Στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε μια γυναίκα που δήλωσε πλημμυροπαθής από το Σωτήριο Λάρισας και ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου αν θα ήταν δίπλα σε πολίτες σε ενδεχόμενη προσφυγή τους στα Ελληνικά Δικαστήρια, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της πολιτείας. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απάντησε: «Ήδη είμαι στο πλευρό των πολιτών για πολλές συλλογικές δράσεις, όπως των Σταγειτών που αγωνίζονται για το νερό στο Πήλιο αφιλοκερδώς, και σε πολλές άλλες. Θα είμαι δίπλα και σε κάθε συλλογική προσπάθεια. Θα είμαι κοντά στους πολίτες στα Τέμπη, στο αποκορύφωμα του "πάμε κι όπου βγει". Αυτό που κάνω στη ζωή μου θέλω να κάνω και στη Βουλή: να υπερασπίζομαι τους ανυπεράσπιστους. Είναι απαραίτητο όμως πρώτα η κυβέρνηση να απαντήσει, να ενημερώσει».