Από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται στον Έβρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε ανακοινωθεί πως, σήμερα, θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αιφνιδίως αποφασίστηκε να μεταβεί στην ακριτική περιοχή από χθες το βράδυ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί.
Από το απόγευμα δε, βρίσκεται στην περιοχή και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια σπάνια συγκυρία ταυτόχρονης επίσκεψης στον Έβρο των δύο κορυφαίων θεσμικών προσώπων της χώρας. Μάλιστα, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συνέφαγαν στο χωριό της Δαδιάς, δίπλα στο δάσος που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές.
Πρώτη έφθασε στην περιοχή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επισκέφθηκε τη Δαδιά το απόγευμα. Εκεί είχε στην κεντρική πλατεία συνάντηση με το δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και εκπροσώπους φορέων οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις καταστροφικές συνέπειες από τις πυρκαγιές στο δάσος. Αργότερα έφτασε στο χωριό ο πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το δάσος της Δαδιάς και θα ενημερωθεί από τον φορέα διαχείρισης, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων στην Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια στιγμή, σωματεία και φορείς του Έβρου απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 13:00  στον Φάρο, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της σύσκεψης των φορέων.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρονται: «Δεν πάει άλλο!. Οι συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια στο μέλλον. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων και προστασίας της ζωής μας…»