Στον Έβρο θα μεταβεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Δευτέρα.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Βασικός στόχος, όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης είναι η άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όπου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα παραστεί στη δεξίωση για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ, όπου θα συνομιλήσει με τα μέλη του δ.σ., αλλά και τους εργαζόμενους, παρουσία μελών του υπουργικού συμβουλίου. Αναμένεται ότι το κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως, μεταξύ των οποίων και αυτό της Βουλγαρίας, που είναι και η επίσημη προσκεκλημένη χώρα της διοργάνωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ΔΕΘ. Αναμένεται πως θα αναφερθεί στα οικονομικά μέτρα στήριξης των αδύναμων κοινωνικών τάξεων καθώς επίσης ότι θα δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Μητσοτάκης θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.