«Η "Ανθρώπινη Πόλη", η πόλη που θέλουμε να ανανεώσουμε ριζικά, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Το μέλλον της πόλης πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Και το παράδειγμα αυτής της παράταξης δείχνει το δρόμο. Για πρώτη φορά στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι δημοκρατικές δυνάμεις, απλοί πολίτες που βλέπουν τη συνεχιζόμενη μιζέρια αντιδρούν και συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια».
Αυτό τόνισε, χθες βράδυ, ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης», υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης, στην πρώτη ανοικτή του συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του "Πέτρινου" στην Πυλαία.
Τόνισε πως αυτό που επιδιώκει η «Ανθρώπινη Πόλη» είναι να έρθουν «στο προσκήνιο νέες δημιουργικές δυνάμεις και να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο.»
Ο Νίκος Νυφούδης έστειλε δυναμικό μήνυμα συσπέιρωσης λέγοντας πως «η Ανθρώπινη Πόλη μας χωράει όλους. Μας χωράει με τον πλούτο των ιδεών μας, με τη διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και με την ποικιλία των εμπειριών όλων μας.»
«Αν κάτι δεν μπορούν να μας κλέψουν είναι τις ιδέες μας, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και την Ανθρωπιά μας», υπογράμμισε.
Ο κ. Νυφούδης έδραξε της ευκαιρίας να επιτεθεί και στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Κριτική με μισόλογα, θάψιμο κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής, σκηνικό απόλυτης υποταγής. Ένα συνεχιζόμενο δόγμα του σοκ. Πιο ισχυρό μετά τις εθνικές εκλογές». Απέδωσε, δε, στην κυβέρνηση ξεκάθαρες ευθύνες για την διαχείριση της σημερινής κατάστασης.