«Οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ γεννούν νέα δεδομένα τα οποία πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη στο δημόσιο διάλογο. Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο, έχει ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής, καθυστερήσεις που θέτουν εμπόδια στην αναπτυξιακή της προοπτική».
Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, οποίος προτείνει «βάσει της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται από την κλιματική αλλαγή, αλλά και του υψηλότατου κόστους του έργου της ανάπλασης, να βρεθεί μία βιώσιμη, λειτουργική λύση που θα διατηρεί αφ’ ενός το οικονομικό αποτύπωμα της Έκθεσης στην πόλη, λαμβάνοντας όμως την ίδια ώρα υπόψη τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, για τη θωράκιση της πόλης και προς όφελος των πολιτών».
Συγκεκριμένα, η παράταξή του προτείνει:
  • Τα 2/3 του συνολικού οικοπέδου να αποδοθούν στην πόλη για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Ενός μεγάλου χώρου πρασίνου που τόσο χρειάζεται η πόλη, ενός χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών δράσεων, εκτόνωσης και κοινωνικής συναναστροφής.
  • Σεβόμενοι τους ιστορικούς δεσμούς της ΔΕΘ με την πόλη προτείνουμε μέρος του οικοπέδου να παραμείνει και να στεγαστεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ένα εκθεσιακό κέντρο, ικανό να φιλοξενεί θεματικά εκθεσιακά γεγονότα περιορισμένης όχλησης και ήπιου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Στην περιαστική ζώνη της πόλης, με διασφαλισμένη την καλή οδική και συγκοινωνιακή σύνδεση, να δημιουργηθεί η νέα ΔΕΘ, ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, ικανό να φιλοξενεί εκθεσιακά γεγονότα μεγάλης κλίμακας, με δυνατότητες επέκτασης και μεγάλους υπαίθριους χώρους στάθμευσης.
  • Να αποδοθεί στην πόλη και να συνενωθεί με το Μητροπολιτικό Πάρκο, ο χώρος που καταλαμβάνει το Γ´ Σώμα Στρατού καθώς ουδείς λόγος επιβάλει την παραμονή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν η πρόταση είναι κοστολογημένη (οι εμπλεκόμενοι με την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ που είχε προταθεί από την κυβέρνηση... Κώστα Καραμανλή υποστηρίζουν ότι είναι κοστοβόρα και, πλέον, λεφτά... δεν υπάρχουν. Αντιθέτως, υπογραμμίζεται ότι «η πρόταση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες ζωής στην πόλη, ενισχύει πολλαπλά την ανθεκτικότητά της, δεν απαιτεί τεράστιες δαπάνες ούτε έργα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις ασφυκτικές περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια».