Φόβος και… τρόμος είχε γίνει, για ιδιοκτήτες καταστημάτων σε Άγιο Παύλο, 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ληστέψει διάφορα καταστήματα στην περιοχή, με την απειλή μαχαιριού.
Καθώς είχε πλούσια δράση, η αστυνομία συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του, που απαρτίζονταν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών. Μελέτησε βίντεο από τα καταστήματα που φέρεται να είχε ληστέψει ο 30χρονος, τον τρόπο δράσης του, τα οχήματα που χρησιμοποίησε (ένα Ι.Χ. και μια μοτοσικλέτα) κι έφτασε στα ίχνη του.
Ο φερόμενος ως δράστης είχε διαπράξει εννέα ληστείες, από το Μάρτιο ως χθες, πάντα με τον ίδιο τρόπο, σε καταστήματα καφέ στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης και Αγίου Παύλου και σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Σε κάποιες από αυτές χρησιμοποίησε το μαχαίρι και σε άλλες ένα πιστόλι. Σε μία περίπτωση είχε και συνεργό. 
Το πρωί της Παρασκευής 29/9/2023, ο 30χρονος, με την απειλή του μαχαιριού, λήστεψε καφέ στις Συκιές. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και, λίγο αργότερα τον εντόπισε και τον συνέλαβε.
Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι, 200 ευρώ, μικροποσότητα ηρωίνης, συσκευασίες καπνού, τάμπλετ η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται, ρούχα και παπούτσια τα οποία φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για να προσεγγίζει τους στόχους του και να φεύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα..
Συνολικά άρπαξε 8.134 ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις σπιτιών και υποθέσεις ναρκωτικών.
Εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.