Νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την σαρωτική νίκη, με 13+ μονάδες, του Στ. Κασσελάκη επί της Ε. Αχτσιόγλου, η οποία του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και έκανε δήλωση με ενωτικό περιεχόμενο.
“Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα”, “Στέφανε γερά, να φύγει η Δεξιά”, “Να τος-να τος ο πρωθυπουργός” ήταν τα συνθήματα με τα οποία τον υποδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου οπαδοί του.
“Και ο δεύτερος είναι πρώτος” είπε ο Στ. Κασσελάκης στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Κύπρο. Ευχαρίστησε δημόσια την οικογένεια και τον σύζυγό του, τους εθελοντές στην καμπάνια του, τον Ν. Παππά και κανένα άλλο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Στ. Κασσελάκη και στην Ε. Αχτσιόγλου και, σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του, τους προέτρεψε να πορευτούν μαζί.
Και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον Στ. Κασσελάκη και εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί στενά μαζί του, προϊδεάζοντας ότι θα συνεχίσει σ αυτόν τον ρόλο.
“Η Αριστερά” είναι για τα δύσκολα”, έγραψε σε ανάρτηση του ο Ευ. Τσακαλώτος, ενώ τα στελέχη της “Ομπρέλας” που είχαν πει βαριές κουβέντες για τον κ. Κασσελάκη δεν εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μελών και στο 2ο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ψήφισαν 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από Ελλάδα κι εξωτερικό. 
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΖ ο Γιάννης Τσακνάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε για μια ώρα δεν μπορώ με Κασσελάκη πρόεδρο», δήλωσε.