Συνεχίζονται, ραγδαίες, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με παραιτήσεις, νέες αναλήψεις καθηκόντων, αλλά και αρνήσεις στελεχών να αναλάβουν νέους ρόλους.
Την έλλειψη ενέργειας επικαλέστηκε η Ε. Αχτσιόγλου για να αρνηθεί την πρόταση του Στ. Κασσελάκη να αναλάβει όποια θέση ευθύνης επιθυμεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Σ. Φάμελλος. Πληροφορίες για ανάληψη ρόλου συντονιστή κοινοβουλευτικού έργου από τον Π. Πολάκη.
Εσωκομματικοί κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν. Φίλης επιτέθηκε εκ νέου στον Στ. Κασσελάκη (τον παραλλήλισε με τον Τραμπ), τον οποίο “φύτεψε” ο Αλ. Τσίπρας κατά τον Ν. Ξυδάκη.
Αντιδράσεις (Γ. Ραγκούση, Π. Λάμπρου) για την αντικατάσταση Καλπάκη -Θεοχαρόπουλου (από τις θέσεις εκπροσώπου και δ/ντη ΚΟ) χωρίς προηγούμενη ενημέρωση τους.
Παιδαριώδες χαρακτήρισε η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη τη δήλωση Κατρούγκαλου πριν τις εκλογές για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις και στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική νίκη Κασσελάκη. Πρώτη παραίτηση του διευθυντής της “Αυγής” Σπύρου Ραπανάκη.
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής και σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα για θέματα δημόσιας υγείας Γρηγόρης Γεροτζιάφας.
Ματαιώθηκε το Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ λόγω κακοκαιρίας σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία.
Εκτενές δημοσίευμα στους Financial Times για την εκλογή Κασσελάκη εστιάζοντας στην προϋπηρεσία του στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.