ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 13:32

Δύο πορείες διαμαρτυρίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. 
Την πρώτη -και με μεγαλύτερη συμμετοχή- πορεία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο, όπως λένε, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Διεκδικούν μεταξύ άλλων 5ημερη και 8ωρη εργασία, συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.
Η πορεία κινήθηκε από την Εγνατία προς Αγίας Σοφίας στη συνέχεια στην Τσιμισκή και κατέληξε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η πορεία των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας.  «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους ταξικούς αγώνες και την απεργία», «Όχι στη μαύρη εργασία», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Λίγο μετά τις 13:00 οι αριστερές συλλογικότητες, οι εκπαιδευτικοί και οι αντιεξουσιαστές κατέληξαν στο ΥΜΑΘ όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίησή τους ενώ τα εργατικά σωματεία κινήθηκαν προς το ΕΚΘ και πραγματοποίησαν μία ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας. Λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε και η δική τους κινητοποίηση.
Οι διαδηλωτές επέλεξαν να ολοκληρώσουν την πορεία τους έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι το Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δεν προκήρυξε απεργία και δεν συμμετείχε σε αυτή. Μάλιστα, σε σύνθημα που έγραψαν στους τοίχους του κτιρίου, χαρακτηρίζουν το ΕΚΘ ως «ντροπή των εργατών» και τα μέλη της διοίκησης «τσιράκια των εργοδοτών».