Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης (586 κιλά) παραγωγής εργαστηρίων της λατινικής Αμερικής, που προορίζονταν για τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Αλβανίας, κατάσχεσαν, στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές αρχές.
Ως εγκέφαλος των διακινητών φέρεται 50χρονος Αλβανός που, μαζί με τη σύντροφό του, τα δυο του ανίψια κι έναν Έλληνα συνεργάτη του, έφερναν τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, τα έστελναν στην Αλβανία κι από εκεί τα διακινούσαν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Μάλιστα τα ναρκωτικά προέρχονταν από διαφορετικά "εργοστάσια" παραγωγής, αφού οι συσκευασίες είχαν διαφορετική σήμανση: Άλλες ναζιστικά σύμβολα, άλλες ανέγραφαν «iPhone», «Brabus», ή και «RAM» -κάτι που δείχνει σε ποια "φαμίλια" ανήκει το "εργοστάσιο".
Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι οι συγκεκριμένοι Αλβανοί κι ο Έλληνας συνεργός του διακινούσαν ναρκωτικά. Τους παρακολούθησαν και αρχικά συνέλαβαν τους δύο Αλβανούς(τον έναν στην Αγία Τριάδα και τον δεύτερο στους Νέους Επιβάτες), που είχαν στο αυτοκίνητό τους κρυμμένα σε ειδική κρύπτη ανάμεσα στο πορτ μπαγκάζ και την καμπίνα επιβατών και σε συσκευασίες με... λουλούδια 563 κιλά κοκαΐνης. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες αρχικά προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του εμβολίζοντας το περιπολικό, αλλά κατέληξε σε περίφραξη κτιρίου! Στη συνέχεια, πιάστηκε στα χέρια με τους αστυνομικούς για να καταφέρει να γλιτώσει τη σύλληψη, αλλά εκείνοι του πέρασαν τις χειροπέδες...




Στη συνέχεια έγινε έρευνα και στο σπίτι των δύο Αλβανών, όπου συνελήφθησαν οι τρεις συνεργοί τους και βρέθηκαν άλλα 22 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, 7.440 ευρώ (εισπράξεις από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών), επτά κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, ανιχνευτής μετάλλων και διάφορα άλλα αντικείμενα. Κατασχέθηκε επίσης, το επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία