Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης που προ ημερών ανακοίνωσε την παραίτησή σου από τα καθήκοντά του, παρέστη εμφανώς συγκινημένος αλλά και καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Σηκώθηκε όρθιος, ευλόγησε τους πιστούς και με αδύναμη φωνή, λόγω των προβλημάτων υγείας, μίλησε για τελευταία φορά στον κόσμο. Όπως είπε, αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη διότι, έκανε αυτά που θεωρούσε χρέος του. Πιστοί και ιερείς αναφώνησαν «άξιος». 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος προσέφερε πολλά στην εκκλησία.
Στην πνευματική προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.
«Ήσασταν και παραμένετε πνευματικός ταγός του τόπου, με τα αισθητήρια πάντα ευαίσθητα στον ανθρώπινο πόνο και στα εθνικά ζητήματα. Απηχώντας τα αισθήματα όλων των πιστών, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και ως πολίτης, θα ήθελα να Σας εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά Σας στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο» τόνισε μεταξύ άλλων.