Τελείωσε το παραμυθάκι. Η ημερομηνία που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άνδρες παρήλθε. Τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν και είδαμε τις πραγματικές δυνάμεις στελεχών όλων. 

Είδαμε και τις αγωνίες κάποιων, στο δήμο Θεσσαλονίκης, να καλύψουν κενά. Να δείξουν ότι "κι εμείς έχουμε από αυτούς". Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, είναι κάτι παλιακό, με έντονη μυρωδιά ναφθαλίνης.

Στην περιφέρεια φαίνεται πως ο Τζιτζικώστας θα κάνει περίπατο. Όσο κι αν προσπαθούν οι υπόλοιποι, τα κόζια δεν αλλάζουν, θέλουμε δεν θέλουμε. Με το να φέρνουμε πολιτικούς αρχηγούς που βλέπουν -ακόμη- το διψήφιο με κιάλι, ή να κρεμάμε πινακίδες σε τοίχους, το παιχνίδι δεν γυρίζει...

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Φυσικά για να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Όμως, θα συναντηθεί και με τον Σπύρο Πέγκα που, θέλει δεν θέλει, είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Απορία: Στη συνάντηση θα παραβρεθεί κι ο Σάκης Τζακόπουλος;

Μέσα στην προεκλογική τούρλα βραβεύτηκε κι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Κούβελας, για την ίδρυση του FM100 (και λίγο αργότερα του TV100), στο συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, που έγινε, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη. Καλή η τιμητική διάκριση και σωστά δόθηκε, γιατί ήταν ο Κούβελας που ίδρυσε (με το έτσι θέλω) τον πρώτο μη κρατικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό στη... νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έχει, όμως, ο Περαστικός, μια απορία: Το παράδειγμα του Κούβελα δεν έδωσε το παραμικρό μάθημα; Κι εξηγούμαι: Ήταν ο Κούβελας που, όταν αποφάσισε την ίδρυση των δύο μέσων κάλεσε τους προϊσταμένους - δημοσιογράφους των γραφείων Θεσσαλονίκης των εφημερίδων, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, για να συζητήσει μαζί τους πώς θα γινόταν κάτι τέτοιο(η πάνω ιστορική φωτογραφία, για του λόγου το αληθές). Από την πρώτη στιγμή σκόπευε σε κάτι διαφορετικό, κάτι ανεξάρτητο, κάτι που θα άλλαζε τα δεδομένα. Αυτό το παράδειγμα, μιας πρωτοφανούς -τότε- συλλογικότητας δεν ακολουθήθηκε. Προφανώς επειδή όλοι αντιλήφθηκαν τη δύναμη του μέσου.

Γράφει ο Περαστικός