Δυο δημοσκοπήσεις για το δήμο Θεσσαλονίκης είδαν, σήμερα, το φως της δημοσιότητας. Και στις δύο φαίνεται ότι ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, θα είναι ένας από τους δύο μονομάχους της δεύτερης Κυριακής.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της  OPINION POLL για λογαριασμό του TheOpinion.gr, στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 20,4% του Στέλιου Αγγελούδη. Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 13,9%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 7.3% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 6.8% , ο Βασίλης Τομπουλίδης με 4.2%, ο Δρόσος Τσαβλής με 3.6% ενώ στην επιλογή άλλο με 0,9% καταγράφονται οι υπόλοιπες παρατάξεις. Σημειώνεται, ότι το 12.9% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι, αισθητά μειωμένο με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας δύο εβδομάδες πριν και το 3.6% να μην απαντά.
Σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 45.8% έναντι 31.8% με το 16.3% να είναι αναποφάσιστοι και το 6,1% να μην απαντά. 9,2% δηλώνει ότι θα απέχει. Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 41.9% έναντι 32.8%, με 18.5% αναποφάσιστους και 6.7% να μην απαντούν.
Στη δεύτερη δημοσκόπηση, αυτή του MyPortal.gr και της εφημερίδας «Πολιτική» για το Δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει σαφές προβάδισμα για τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων με 30.3%.  Σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, σε μεγάλη απόσταση από την πρώτη, δίνουν οι Στέλιος Αγγελούδης, που προηγείται με βραχεία κεφαλή, και ο Σπύρος Πέγκας.  Ο κ. Αγγελούδης συγκεντρώνει 18.1% έναντι 16.9% του κ. Πέγκα (αποτέλεσμα εντός στατιστικού λάθους). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Στέργιος Καλόγηρος με 5.7% και στην πέμπτη ακολουθεί ο Δρόσος Τσαβλής με 5%.  Ακολουθούν οι Βασίλης Τομπουλίδης (4.8%), Μαρία Κέκη (4%), Γιάννης Κουριαννίδης (2.2%) και Δημήτρης Ζιαμπάζης (1.9%).  Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 11.1%. Ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει και τα υψηλότερα ποσοστά στις θετικές γνώμες με 36.5% ενώ η σειρά αλλάζει για τους κυρίους Αγγελούδη και Πέγκα καθώς τις περισσότερες θετικές έχει ο κ. Πέγκας με 29.5% και ακολουθεί ο κ. Αγγελούδης με 25.9%.