Το σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν μεγάλο... Κι αυτό φαίνεται και από τις καταιγιστικές εξελίξεις (και δεν μιλάμε μόνον για δηλώσεις εναντίον του νέου προέδρου και τις παραιτήσεις, αλλά και ), πίσω από κλειστές και ανοικτές πόρτες.
Ήδη, παλιοί και νέοι σύντροφοι ταμπουρώθηκαν και ανταλλάσσουν πυρά.
Είτε, όμως, επικρατήσει το "Στέφανε προχώρα άλλαξέ τα όλα", είτε το "δεν ξεμπερδέψατε με την Αριστερά", ο στόχος είναι ένας: Νίκη του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Πέγκα, στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης.
Η Θεσσαλονίκη είναι πολύφερνη νύφη. Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα στις εκλογές σε 12 μέρες, θα ειναι μια καλή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποδείξει ότι είναι αυτός στο τιμόνι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κι ότι το τρίτο ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο και καταϊδρωμένο. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει, για την κομματική υποψηφιότητα του κινήματος, τον Στέλιο Αγγελούδη, παλιό και γνωστό στέλεχος. Θα θέλει κι ο Νίκος Ανδρουλάκης να μεγαλώσει τα ποσοστά και να ταυτίσει το όποιο θετικό αποτέλεσμα του Αγγελούδη με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Με αυτά τα δεδομένα (που όποιος δεν τα βλέπει, ή εθελοτυφλεί ή έχει τους λόγους του) οι "υπερκομματικές" ή "πολυσυλλεκτικές" υποψηφιότητες δημάρχων, τουλάχιστον όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, είναι παραμύθια (με δράκο και βασίλισσα - μάγισσα). Οι στηρίξεις είναι δεδομένες, οι υποψήφιοι έχουν παρελθόν και η συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών συμβούλων άλλων αποχρώσεων είναι ο... φερετζές του κομματικού υποψήφιου.
Σε αυτό το προεκλογικό περιβάλλον, το γαλάζιο στρατόπεδο είναι ξεκάθαρο: Αυτός είναι, αυτόν θέλουμε να ψηφίσετε. Και, μάλιστα, με τη βούλα του Μαξίμου. Οι υπόλοιποι (ακόμα) ψαρεύουν σε θολά νερά.
Μπορεί, λοιπόν, η μάχη του α γύρου να ξεγελάσει κάποιους και να ΄χει εκπλήξεις, στο β γύρο, όμως, θα χωριστούν τα παιδιά από τους άντρες (που λένε και οι αμερικάνοι ΝΒΑers...). Οι δυο που θα αναμετρηθούν θα έχουν καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά. Κι εκεί θέλω να δω πού  θα πάει η ψήφος - μήνυμα.

Γράφει ο Περαστικός