«Η Πολιτεία ορίζει ότι η σημαία μας θα κυματίζει στο προαύλιο όλων των σχολείων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων,», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού,ο οποίος ζήτησε να επανέλθει η έπαρση της σημαίας και η απαγγελία του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.
Όπως τόνισε η κ.Μιχαηλίδου, «η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης είναι μία διαρκής διαδικασία που καλλιεργείται μέσα στην τάξη και όχι στην αυλή και, οι μαθητές τιμούν την σημαία που είναι σύμβολο της ενότητας του λαού μας, σε όλες τις εθνικές επετείους». Εγκάλεσε δε, τον πρόεδρο της Νίκης «για πλειστηριασμό πατριωτισμού με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων», λέγοντάς του ότι «δεν ξέρω αν θέλετε να γυρίσετε τη χώρα στο χθες, εμείς θέλουμε την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά»,
Από την πλευρά του,ο κ. Νατσιός εξέφρασε την άποψη ότι «η εκπαίδευση πρέπει να είναι συντηρητική», λέγοντας ότι δυστυχώς στις μέρες μας απομακρύνεται από την τροφό του γένους μας, δηλαδή την Ορθόδοξη εκκλησία.