Στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα παρουσιαστούν 9 νομοσχέδια και θα συζητηθεί η πορεία αποκατάστασης των καταστροφών στη Θεσσαλία.
Μετρό Θεσσαλονίκης και Fly Over βρίσκονται μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν σήμερα  Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος θα κάνουν εισήγηση σχετικά με τη σύμβαση ανάθεσης και λειτουργίας συντήρησης δικτύου μετρό Θεσσαλονίκης,, αλλά και την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (fly over).
Τα θέματα που θα βρεθούν επίσης στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι αυτά της καταγραφής και της πρώτης εκτίμησης των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel, η παρουσίαση του νομοσχεδίου: «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους» κκαι παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.
Επίσης θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα παρουσίαση του νομοσχεδίου περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και περί μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα και για τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εμπορικού δικαίου ως προς τους αποκλεισμένους διευθυντές. Θα γίνει παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίαση του ερανιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού.