Ελπίδες, να του επιτραπεί τελικά η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στο δήμο Νεάπολης Συκεών πιστεύει ότι έχει ο Δημήτρης Ζιγκερίδης.
Ως γνωστόν ο συνδυασμός του αποκλείστηκε από τις εκλογές επειδή δεν είχε συμπληρώσει σωστά τη φόρμα κατά τη διάρκεια της υποβολής του στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το γεγονός ότι στην δημοτική ενότητα Πεύκων δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων όπως ορίζει ο νόμος. Όμως, πριν μερικές ημέρες, το Πρωτοδικείο Ρόδου δικαίωσε συνδυασμό με παρόμοια κωλύματα. Έτσι, ο κ. Ζιγκερίδης, ως επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» προσέφυγε στο Τριμελές Πρωτοδικείο.
Η αίτησή του εκδικάστηκε την Πέμπτη 21/9/2023 και αναμένεται απόφαση μέσα στην εβδομάδα.
Καθώς η ελπίδα... πεθαίνει πάντα τελευταία, ο επικεφαλής της «Δυναμικής Ενότητας Πολιτών», με ανακοίνωσή του, ζητά αναμονή από τους ψηφοφόρους και τους υποψηφίους του:
"Σε αναμονή της απόφασης η οποία θα δημοσιευτεί μάλλον την επόμενη εβδομάδα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και πως τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.