Σφοδρή κριτική άσκησε, στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της ΔΕΘ, ο  επικεφαλής της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Αναφερόμενος στις πλημμύρες της Θεσσαλίας και τις πυρκαγιές του Έβρου, υποστήριξε πως οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση είναι μέσω ΣΔΙΤ και υπογράμμισε πως αν μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έλυνε με ΣΔΙΤ τα προβλήματα στη Θεσσαλία.
"Οι κρίσεις στην Ελλάδα μεγεθύνονται στη χώρα γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, γιατί δεν έχουμε σωστή πολιτική προστασία. Όλα αυτά είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Όχι "αναπόφευκτα γεγονότα" όπως παρουσιάζονται από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι αλλεργικός στην κριτική, γι' αυτό και δέσμευσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην έκθεση. Εμείς παρόλα αυτά θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουμε τη συνέντευξη τύπου αύριο στη ΔΕΘ", δήλωσε.
Επανέλαβε ότι χρειάζεται σχέδιο χωροταξικό και ενοποίηση της κλιματικής πολιτικής με την πολιτική προστασία για να μπορέσει η πολιτεία να μεταβεί σε κατάσταση ετοιμότητας απέναντι σε φονικά και καταστροφικά φαινόμενα όπως αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Όσον αφορά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως "αφήνει ένα τεράστιο κενό" και στη χώρα και στο κόμμα. Ισχυρίστηκε ότι επί των ημερών του αποφασίστηκαν έργα για τη Θεσσαλονίκη (μετρό, λιμάνι, στρατόπεδο Κόδρα) τα οποία "έχουν μπει στον πάγο" κι ότι "εκτός από τα έργα της πόλης χάνουμε και το γραφείο πρωθυπουργού".
Ζήτησε από τους παραγωγικούς φορείς να οργανώσουν σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας και του Έβρου καθώς "υπάρχει ήδη φόβος μετανάστευσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων από τις πληγείσες περιοχές".
Ως κύριο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης ανέφερε το κυκλοφοριακό και υπογράμμισε πως χρειάζεται οχύρωση απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη.
Εκτός του κ. Φάμελλου, στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Κ. Αμπατζάς, κ. Νοτοπουλου, Χ.. Γιαννούλης. Για τους φορείς συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Α. Πολυζωίδης (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης), Σ. Διαμαντίδης (ΣΕΒΕ), Α. Γιακουμής (ΕΔΟΘ), Θ. Κιουρτζης (ΠΟΠΕΚ), Α. Στεργιαδου (ΓΕΩΤΕΕ), Μ. Παπαστεργίου (ΤΕΕ/Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), Π. Καρασαββίδης (ΟΕΕΘ), Α. Καπνοπωλης (ΒΕΘ), Χ. Κυπριανίδης (ΕΚΘ).