Καλημέρα σας. Καιρό είχαμε να τα πούμε να επικοινωνήσουμε βρε αδερφέ, αλλά πλέον θα τα λέμε συχνά μια που ο πυρετός των αυτοδιοικητικών εκλογών ανεβαίνει.

65.000 άνθρωποι ψήφισαν για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν τύπο που δεν θέλει η Ελλάδα να έχει στρατό, δεν θέλει την λειτουργία του θεσμού της οικογένειας με τον φυσιολογικό και παραδοσιακό τρόπο και έχει την άποψη ότι ο πατέρας και η μητέρα θα πρέπει να μεταβληθούν σε γονέα 1 και γονέα 2, χωρίς κανένα προσδιορισμό φύλου. Και μη χειρότερα δηλαδή κύριε Στέφανε Κασσελάκη.

Πάμε και στα ποδοσφαιρικά ντέρμπι τώρα. Πολύς λόγος για το τίποτε. Στην Τούμπα το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ αλλά απλά κρατούσε την μπάλα στα πόδια του χωρίς να φτιάχνει φάσεις. Σωστά πάντως φωνάζει για τον Παπαπέτρου. Δεύτερη κίτρινη στον Ντουκουρε που δεν δόθηκε, ούτε κάν στο VAR για την μπάλα με τα δυο χέρια του αμυντικού του Αρη. Και μετά ο κακός χαμός με ανακοινώσεις δηλώσεις και από τις δυο πλευρές. Όσο για την Νέα Φιλαδέλφεια; Φωνάζει η ΑΕΚ που ελέγχει απόλυτα την ΕΠΟ για την διαιτησία. Όρθιος ο Ολυμπιακός που οδηγεί την κούρσα. Προς το παρών, γιατί αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις με αυτή στο Αγρίνιο δεν νομίζω πώς θα έχει αντίπαλο στον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ζέρβας ξεκάθαρα χωρίς να απειλείται και πίσω του ο Πέγκας που παίρνει μεγάλο αέρα από την εμπλοκή Μπουτάρη. Με δεδομένο πώς οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζουν ξεκάθαρα τον φέρνει στον δεύτερο γύρο ανεξάρτητα με το τι λένε εκατέρωθεν δημοσκοπήσεις.

Θυμίζω και την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, στο Δημαρχείο της πόλης, ήταν σαφώς μια κίνηση στήριξης του δημάρχου, στη μάχη που έχει να δώσει για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται. Με την ενέργειά του αυτή, ο Κώστας Καραμανλής -ας μη γελιόμαστε- ήταν σα να έλεγε (κι όχι απλά να κλείνει το μάτι) στην Καραμανλική πτέρυγα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας "αυτόν θέλω να στηρίξετε".

Ξεκάθαρα τα πράγματα και στην Καλαμαριά. Ο Δαρδαμανέλης ειναι ξεκάθαρα πρώτος και ο σκοτωμός γίνεται στην θέση δυο. Βάρδας εναντίον Αράπογλου με τον Τεμενεκίδη να ακολουθεί παρά πόδας για να μπει ανάμεσα τους αν και φαντάζει δύσκολο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και κυρίως τις δημοσκοπήσεις.

" Ο Βαρόνος"