Έμαθα ότι χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφθηκε τη διευθύντρια Τροχαίας και ζήτησε περισσότερους τροχονόμους στην πόλη και τις μέρες που δεν θα είναι εδώ ο πρωθυπουργός.
Δεν έμαθα αν, από την πλευρά του, αποφάσισε να βγάλει και τους δημοτικούς αστυνομικούς για να τηρήσουν την τάξη στο κομμάτι των δικών τους ευθυνών. Όπως η παράνομη στάθμευση (η Τσιμισκή και η Εγνατία έχουν γίνει μόνιμα -αλλά όχι νόμιμα- πάρκινγκ), ή τα τραπεζοκαθίσματα (στα Λαδάδικα μάνες με καρότσια είναι αναγκασμένες να περπατάνε από το καλντερίμι, για να μη μιλήσουμε για το περίφημο σταυροδρόμι της αμαρτίας κάπου εκεί στην Μητροπόλεως και τα μπαουλοντίβανα που έχει επιτρέψει να κυριαρχούν στα πεζοδρόμια). Φαντάζομαι και για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης, που ο δήμος το ΄χει κάνει λάστιχο για το... καλό της αγοράς, δεν θα ειπώθηκε, επίσης, κουβέντα. Γιατί κι αυτό, αν δεν κάνω λάθος, ευθύνη του δήμου είναι.
Φαντάζομαι θα συζήτησαν και για την εξυπνάδα να ανακοινωθεί ασφαλτόστρωση στην Τσιμισκή τον καιρό της ΔΕΘ που έτρεχαν να μαζέψουν πίσω οι αρμόδιες υπηρεσίες...

Έμαθα, ακόμη, ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, παρουσία του προέδρου του, χθες, είπε τα εξής: «Ήρθε η ώρα για την ανατροπή και την αλλαγή και στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα, την επόμενη μέρα της 3ης Σεπτέμβρη, συμβολικά ξεκινάμε την προεκλογική μας εκστρατεία και επίσημα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, για την ουσιαστική συμμετοχή του σε αυτή την προσπάθεια, την καθοριστική του συμβολή και υποστήριξη. Θα νικήσουμε, θα πάμε την Κεντρική Μακεδονία εκεί που της αρμόζει, θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές την παρακαταθήκη που χρειάζονται».
Όλο αυτό, πάλι, εμένα μου μοιάζει πολύ με τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Τότε που, εν χορώ, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Κι αυτοί ξεκινούσαν από μία βάση 35,46%. Αντίθετα, ο κ. Παπαστεργίου, που μίλησε για νίκη, ξεκινάει από μια βάση 11,84%. Αυτό ήταν το πανελλαδικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου. Εκτός κι αν μετράει το 7,22% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές -πάλι ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, αν η αριθμητική του λέει πως σε αυτό το 7,22% θα προστεθεί το 11,48% του Γιαννούλη κι ότι θα πάρει κι άλλα 32% από απογοητευμένους οπαδούς του Τζιτζικώστα, τότε, δεν λέω, έτσι θα ΄ναι, όπως τα λέει.

Γράφει ο Περαστικός