Είναι ένα άθλημα που κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα, αλλά είναι αρκετά ανεπτυγμένο σε διάφορες χώρες και κυρίως στη Γαλλία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρισι το 2024 θα είναι άθλημα επίδειξης. Στις 18 και 19 Ιουνίου 2022 έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του σπορ στη Βόρεια Ελλάδα. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εδαφοσφαίρισης Ελλάδας διοργάνωσε Σεμινάριο Κανονισμών και το 1ο Τουρνουά Νέων Αθλητών στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Μίκρας.


Συμφωνα με τον κ. Μπαχά Ιωάννη προεδρο της Τ.Ε. στην Ελλάδα η εδαφοσφαίριση δεν είναι αναγνωρισμένο άθλημα, δεν υπαγόμαστε στη ΓΓΑ, αλλά κάνουμε αγώνες και προσπαθούμε με προσωπικό κόπο και έξοδα. Πού μπορεί να παίξει κάποιος εδαφοσφαίριση; «Όπου υπάρχει επίπεδο έδαφος μας και δεν κατρακυλάει η μπάλα. Άσφαλτος, γρασίδι ή άμμος, αλλά να μη βουλιάζει η μπάλα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι με τις μεταλλικές μπάλες να πλησιάσουν οι παίκτες όσο πιο κοντά γίνεται σε έναν ξύλινο στόχο, σε ένα μπαλάκι, το οποίο έχει πετάξει ένας από τους παίκτες πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Σε μια απόσταση 6-10 μέτρων. Από τον κύκλο που βρίσκεται ο παίκτης προσπαθεί να πλησιάσει όσο γίνεται τον στόχο. Διαγωνίζονται συνεχώς μέχρι να τελειώσουν οι μπάλες και μετά γίνεται η καταμέτρηση. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη στους 13 πόντους, μετά από διαδοχικούς γύρους είναι η νικήτρια. Το άθλημα βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση στην Ελλάδα, όπως τονίζει ο Γιάννης Γιακουμής. Το 2106 κάναμε την ομοσπονδία συλλόγων και ξεκινήσαμε να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και τουρνουά. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει τουρνουά με ομίλους των 4 ομάδων σε Χανιά, στην Αθήνα σε πολλές περιοχές, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πρέβεζα. Η Θεσσαλονίκη έχει 5 συλλόγους και συνολικά είμαστε 10, που σημαίνει 200 εγγεγραμμένους αθλητές.
Στη Γαλλία 333.000 αθλητές είναι με επίσημα δελτία και η ομοσπονδία είναι τέταρτη σε δυναμικό. Στη Θεσσαλονίκη πρωτοπόροι Σύλλογοι είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητικογραφίας "Ελλάνιος Ζευς" Καλαμαριάς, που είναι και ο πολυπληθέστερος με πάνω από 40 αθλητές και αθλήτριες και διοργανωτής των περισσότερων Τουρνουά. Οι αθλητές του Συλλόγου Ιωάννης Γεωργόπουλος και Annarita Rossi θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Εργασιακό Πρωτάθλημα στην Ιταλία που γίνεται τον Σεπτέμβριο.
Επίσης, οι Σύλλογοι "Ιωνική Γη - Ίωνες" Θεσσαλονίκης και "Μακεδών" Αμπελοκήπων έχουν συνεισφέρει σημαντικά στο έμψυχο δυναμικό και στην οργάνωση δράσεων .