Κακός ο ΠΑΟΚ, έχασε δίκαια από την ΑΕΚ με 2-0, αφού δεν του βγήκε τίποτα, απόψε, στην OPAP Arena. Έχασε με τον ίδιο τρόπο που έχασε και πέρσι και όπως ακριβώς έχασε και το κύπελλο... Φαίνεται πως για κάποιον τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.
Δεν ήταν η υπερομάδα που σταμάτησε τον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ ήταν, απλά, καλοστημένη ομάδα στο γήπεδο κι εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του αντιπάλου της. Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο -και μοιραία. Η άμυνά του τον πρόδωσε δις και το αποτέλεσμα στον φωτεινό πίνακα τα έλεγε όλα.
Κακοστημένος ο ΠΑΟΚ, με εμπνεύσεις περίεργες, ξεκίνησε το παιχνίδι με μια περίεργη σύνθεση και δεν του βγήκε. Το κακό για τον Δικέφαλο ήταν ότι ο Λουτσέσκου άργησε να προχωρήσει σε αλλαγές. Μετά το 2-0 ήταν αργά για δάκρυα...
Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ρυθμό ούτε για ένα πεντάλεπτο. Ήταν φυσικό, σε ένα ντέρμπι που, πάντα κρίνεται στις λεπτομέρειες, να χάσουν. H στατιστική τα λέει όλα: Τελικές ΑΕΚ 14, ΠΑΟΚ... 4.
Περιέργως κακή η διαιτησία του Γερμανικού τρίο. Ευτυχώς δεν είχαν και καμία αμφισβητούμενη φάση να κρίνουν... Τους ξέφευγαν ακόμη και τα πλάγια...
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: OPAP Arena
Γκολ: 17' Πινέδα, 54' Ελίασον / -
Δοκάρια: 12' Πόνσε / -
Διαιτητές:  Φέλιξ Μπριχ, Μαρκ Μπορς, Ρόμπερτ Κέμπτερ. 4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης VAR Ούντερ - Ράιχαρντ.
Κίτρινες: 32' Σιμάνσκι, 87' Γαλανόπουλος, 90+4' Πινέδα, 90+4' Γκατσίνοβιτς / 24' Ζίβκοβιτς, 29' Μπάμπα, 80΄Σάστρε, 87' Τάισον, 88' Τόμας
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (84΄ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (84΄ Άμραμπατ), Γιόνσον (64΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (64΄ Τσούμπερ), Πόνσε (84΄ Πιζάρο)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46΄ Σάστρε), Νάσμπεργκ (60΄ Κουλιεράκης), Εκονγκ, Μπαμπά, Μειτέ, Οζντόεβ (75΄ Σβαμπ), Αντ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (60΄ Τάισον), Σαμάτα (75΄ Τόμας).