Από αύριο θα διατίθενται οι σάκοι με το εκλογικό υλικό για τις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στα, συνολικά, 3.651 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν ως το Σάββατο στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Από αυτά, τα 1.733 είναι στους 14 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το "στρατηγείο" βρίσκεται στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου 70 υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό (εκλογικοί κατάλογοι, πρακτικά, γραφική ύλη και ψηφοδέλτια).
Σημειώνεται ότι, από το "στρατηγείο" της ΠΚΜ στη ΔΕΘ θα δίνεται υλικό μόνον για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς το υλικό για τις δημοτικές εκλογές που γίνονται ίδια μέρα στα ίδια Εκλογικά Τμήματα, το υλικό (ψηφοδέλτια και φάκελλοι) παραδίδεται από τους ίδιους τους συνδυασμούς που παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.
Οι εκλογικοί κατάλογοι περιέχουν (στην Κεντρική Μακεδονία) 1.659.621 ψηφοφόρους. Στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης οι ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι είναι 828.121.
Στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, εκείνη των Σερρών, θα στηθούν 505 εκλογικά τμήματα, στα οποία καλούνται να ψηφίσουν 219.251 πολίτες.

Πόσους σταυρούς βάζουμε

Όταν ψηφίζουμε για την εκλογή δημοτικών συμβουλίων με αριθμό εδρών 43, όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης, είτε 39 και 35 μελών, βάζουμε έως και τέσσερις σταυρούς. Τρεις σταυρούς βάζουμε σε δήμους που εκλέγουν 15μελή και 13μελή δημοτικά συμβούλια
Για το συμβούλιο δημοτικών κοινοτήτων, άνω των 200 κατοίκων, σταυρώνουμε δύο υποψηφίους και για προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, μέχρι 200 κατοίκων, έναν.
Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζουμε τέσσερις σταυρούς για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και δύο για τις υπόλοιπες έξι Περιφερειακές Ενότητες(Χαλκιδικής, Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς).
Καλό βόλι!