Δυο συλλήψεις πραγματοποίησαν αστυνομικοί (την πρώτη στον κόμβο Αγίου Βασιλείου της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και τη δεύτερη στην εθνική οδό Έδεσσας - Θεσσαλονίκης κοντά στο Κλειδί Ημαθίας) ισάριθμων ανδρών που βοηθούσαν μετανάστες χωρίς έγγραφα, να μετακινηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τον πρώτο, έναν 40χρονο Έλληνα, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, χθες (17-10-2023) βράδυ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στον κόμβο Αγίου Βασιλείου. Τον εντόπισαν να οδηγεί όχημα με τέσσερα άτομα μέσα σε αυτό και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο 40χρονος πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά ακινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις επιβάτες του οχήματος δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο 40χρονος για τις συνεννοήσεις του.
Ο δεύτερος είναι 17χρονος αλλοδαπός. Συνελήφθη από αστυνομικούς Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας σήμερα (18-10-2023) τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, την ώρα που αποβίβαζε αλλοδαπούς από πολυτελές όχημα που οδηγούσε. 
Συνελήφθη και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άντρας για τις συνεννοήσεις του. 
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία