Άλλα 41 ταχυδρομεία κλείνουν, από Δευτέρα και η ελληνική ύπαιθρος μένει χωρίς υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους των ελληνικών χωριών ακόμη και για να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτά τα υποκαταστήματα απευθύνονταν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, που έχουν απομείνει στα χωριά της ελληνικής επαρχίας, είναι εύκολα κατανοητή η ζημιά για όσους αποφάσισαν να παραμείνουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να μην μετακομίσουν σε πόλεις και κωμοπόλεις...
Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλείνουν από τη Δευτέρα δύο ταχυδρομεία (σε Ασπροβάλτα και Βασιλικά), ενώ στην κεντρική Μακεδονία άλλα δύο (σε Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και Πλαταμώνα Πιερίας). Κλείνουν, επίσης, δύο υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη δυτική Μακεδονία (στον Πεντάλοφο Κοζάνης και στο Νεστόριο Καστοριάς).
Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι τα χωριά της Κοζάνης μπορεί να απέχουν 20 και 30 χιλιόμετρο το ένα από το άλλο, όμως στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη δυτική Μακεδονία το χειμώνα, είναι σχεδόν αδύνατο για έναν ηλικιωμένο να προσεγγίσει σε ταχυδρομείο -ενδεχομένως για αρκετές εβδομάδες!
Στα μέσα του καλοκαιριού η διοίκηση της εταιρίας είχε αναστείλει τη συναλλακτική δραστηριότητα σε 100 ταχυδρομικά καταστήματα, σε τρεις «δόσεις»(25 πρώρα, 40 στη συνέχεια και 35 τελικά). Κι ενώ φάνηκε πως, για κάποιους μήνες, είχε επικρατήσει η λογική, αφού δεν έκλειναν άλλα καταστήματα, έρχεται νέο κύμα. Θα κλείσουν συνολικά 141 καταστήματα από τα 620 που λειτουργούσαν πριν την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου αναδιοργάνωσης από τη νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ.
Η κατάσταση για τους πελάτες των ΕΛΤΑ είναι πολύ δύσκολη -ακόμη και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, από την ημέρα που (εδώ και έναν, περίπου, χρόνο) έκλεισε το ταχυδρομείο της Τριανδρίας, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής πρέπει να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα που βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, επί της οδού Κ. Καραμανλή, από όπου δεν διέρχεται αστικό λεωφορείο που να εξυπηρετεί την περιοχή τους. Έτσι, τα ηλικιωμένα -κυρίως- άτομα που εξυπηρετούνταν από το ταχυδρομείο της Τριανδρίας πρέπει να περπατήσουν αρκετά, για να εξυπηρετηθούν από τα ΕΛΤΑ του ΑΠΘ.
Όσον αφορά τους λογαριασμούς τους, αναγκάζονται να τους εξοφλούν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ της περιοχής τους, ενώ για οποιοδήποτε δέμα θα πρέπει να επισκεφθούν, φυσικά, το υποκατάστημα του ΑΠΘ!
Με τον τρόπο αυτό, έχουν ενισχυθεί οι ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς δεμάτων, σε βάρος ενός "κρατικού" ταχυδρομείου.
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αγίου Δημητρίου και, πλέον, μια μεγάλη περιοχή του κέντρου πόλης εξυπηρετείται από το υποκατάστημα στη Βενιζέλου, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι γειτονιών στην Κασσάνδρου (για παράδειγμα) πρέπει να διασχίσουν κάθετα όλο το δήμο Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετηθούν!
Αναλυτικά οι περιοχές, στις οποίες κλείνουν 41 ταχυδρομικά καταστήματα από τις 23 Οκτωβρίου είναι οι εξής:
  1. Βασιλικά Θεσσαλονίκης
  2. Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης
  3. Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής
  4. Πλαταμώνας Πιερίας
  5. Πεντάλοφος Κοζάνης
  6. Νεστόριο Καστοριάς
  7. Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας
  8. Βασιλική Λευκάδας
  9. Μαργαρίτι Θεσπρωτίας
  10. Νέα Σεπόλια
  11. Κόκκινος Μύλος από 23.10.2023.
  12. Κέφαλος Κω
  13. Νέο Φάληρο
  14. Καρδάμυλα
  15. Ποταμός Κυθήρων
  16. Καλογρέζα
  17. Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω
  18. Επισκοπή Ηρακλείου
  19. Καντανος Χανίων
  20. Τυμπάκι Ηρακλείου
  21. Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας
  22. Ευηνοχωρι Αιτωλοακαρνανίας
  23. Αυλωνάρι Εύβοιας
  24. Μουρνιές Χανίων
  25. Αγιος Μύρωνας Ηρακλείου
  26. Λουτρά Αιδηψού
  27. Ερμιόνη Αργολίδας
  28. Καλυθιες Ρόδου
  29. Μεθώνη Πυλίας
  30. Μαρμάρι Εύβοιας
  31. Κοντοβάζαινα Αρκαδίας
  32. Εμπορειό Κυκλάδων (Θήρα)
  33. Αρχάγγελος Ρόδου
  34. Κατάκολο Ηλείας
  35. Νίκαια Λάρισας
  36. Άνω Χώρα Ναυπάκτου
  37. Γραβιά Φωκίδας
  38. Λίνδος Ρόδου
  39. Δερβένι Κορινθίας
  40. Τολό Αργολίδας
  41. Παππάδος Λέσβου
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σε διάστημα 48 ωρών από την ανακοίνωση των τελευταίων αποφάσεων, κατατέθηκαν στη Βουλή 11 ερωτήσεις, αναφορές και αιτήματα κατάθεσης εγγράφων από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων -ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, όπως για παράδειγμα οι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης- δέχονται καθημερινές οχλήσεις από τους ψηφοφόρους τους.
Όπως δημοσιεύει σήμερα το ethnos.gr, τα ερωτήματα αυτά κινδυνεύουν να μείνουν πρακτικά αναπάντητα, διότι το εποπτεύον υπουργείο επισημαίνει πως την ευθύνη για τα ΕΛΤΑ έχει, πλέον, το Υπερταμείο και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σε πανομοιότυπες μεταξύ τους γραπτές απαντήσεις που έχει αποστείλει σε προγενέστερες ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισημαίνει την αναρμοδιότητα του υπουργείου.
Από την πλευρά τους πηγές της διοίκησης των ΕΛΤΑ που μίλησαν στο ethnos.gr, κάνουν λόγο για ένα «φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού», το οποίο στόχο έχει «να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία των ΕΛΤΑ και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να τα μεγεθύνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των πελατών τους που βρίσκονται διαχρονικά, εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και των δραστηριοτήτων τους, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ετοιμότητα του οργανισμού για το μέλλον».
Τα υποκαταστήματα που έκλεισαν χαρακτηρίζονται "υποστελεχωμένα και μη κερδοφόρα", ενώ επισημαίνεται ότι τα παραμένοντα υποκαταστήματα θα ενισχυθούν με προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούν και πλέον του 8ώρου... 
Ταυτόχρονα προχωρούν  νέες ψηφιακές υπηρεσίες και εργαλεία, όπως τα «ELTA Postbox» και «ELTA PostMate», και προαναγγέλλεται ενσωμάτωση των ταχυμεταφορών και της τεχνογνωσίας της ΕΛΤΑ Courier καθώς και η ανανέωση του στόλου των ΕΛΤΑ με οχήματα προηγμένης και πιο πράσινης τεχνολογίας.