Ως την τελευταία στιγμή ο αγώνας για τη δημαρχία της Καλαμαριάς είχε από νύξεις ως ευθείες βολές. Ακόμη και την ώρα που οι ψηφοφόροι πήγαιναν για να ψηφίσουν...
Ο νυν -και εκ νέου υποψήφιος- δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετέβη νωρίς το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμαριάς, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αμέσως μετά, δήλωσε:
«Σήμερα είναι η μέρα που η πόλη μας ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο διαυγές και στο σπουδαίο έργο της διοίκησης μας.  Ανανεώνει την εμπιστοσύνη της και μας δίνει την εντολή να συνεχίσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Καλαμαριάς μας. Δεν παραπλανείται από δοκιμασμένες  συνταγές του παρελθόντος, ούτε οπισθοδρομεί,  γιατί προχώρησε ήδη μπροστά!
Καλούμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να μας στηρίξει, ώστε να συνεχίσουμε τα έργα που έχουμε δρομολογήσει, τις διεκδικήσεις και τις χρηματοδοτήσεις για τον τόπο μας. Έχουμε σχεδιάσει την Καλαμαριά του 2030 και ήδη έχουμε βάλει τα θεμέλια που θα την οδηγήσουν  στον δρόμο της ανάπτυξης», κατέληξε,
Στο 5ο δημοτικό Καλαμαριάς ψήφισε η επικεφαλής της παράταξης "Καλαμαριά Μητέρα Πόλη", Χρύσα Αράπογλου. Αμέσως μετά, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Σήμερα είναι μία ημέρα δημοκρατίας και η ημέρα που η Καλαμαριά αποφασίζει για την πόλη που θέλει την επόμενη πενταετία. Μία πόλη ανοιχτή, μία πόλη συμπεριληπτική, με σχέδιο, με διαφάνεια, με λογοδοσία και με σεβασμό στην ιερότητα του δικαιώματος στην εργασία όλων των εργαζομένων».
Και πρόσθεσε, αυξάνοντας τους τόνους ακόμη και την ύστατη ώρα: «Λυπόμαστε που βλέπουμε φαινόμενα από την πλευρά της άλλης παράταξης, προσπάθειες επηρεασμού της ψήφου των πολιτών. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι και ποιον θα ψηφίσουν, γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για την πόλη μας, καλύτερο για μας και για τα παιδιά μας».