Ομιλία με πλάγιες βολές, προσωπικό συναίσθημα, αλλά και στηριγμένη στην τετραετία της διοίκησής του, απηύθυνε, απόψε, ο δήμαρχος Καλαμαριάς και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στην τελευταία του εκδήλωση πριν τον β γύρο των ελογών.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας» (πήρε 29,12% στον α γύρο και θα αναμετρηθεί με τη Χρύσα Αράπογλου που συγκέντρωσε 22,45%), είπε χαρακτηριστικά: «Όσο ασχολούμαι με την Καλαμαριά, δεν έχει αλλάξει το Ε9 μου. Είμαι ένας άνθρωπος σαν εσάς και μένω στο νοίκι. Οδηγώ το αυτοκίνητο που μου πήρε η μητέρα μου, όταν ήμουν φοιτητής»..
Η ομιλία του στηρίχθηκε κυρίως στα έργα της τελευταίας 4ετίας:  «Νοικοκυρέψαμε τον δήμο μας και βάλαμε μπροστά μεγάλα έργα για την Καλαμαριά. Θέσαμε βάσεις για την Καλαμαριά του 2030» είπε και υπογράμμισε:
Τη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας για την πλαζ Αρετσούς
Την καθιέρωση μέρας του δημότη όπου βρέθηκαν στο Δημαρχείο «πάνω από πέντε χιλιάδες ενεργοί δημότες και δημότισσες».
Την απομάκρυνση 20.000 κυβικών σκουπιδιών από τη Μίκρα και το συχνό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.
Την παράδοση τεσσάρων πάρκων και την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του δήμου.
Την αντικατάσταση των φώτων των δρόμων με λάμπες τύπου LED
Τη μείωση κατά 35% των δημοτικών τελών.
Τη δημιουργία ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου για Αμεα και πάρκου για άτομα με αναπηρίες που έχει δρομολογηθεί.
Τη στέγαση του ΚΑΠΗ στο Καραμπουρνάκι.
Την ανακαίνιση του ΔΑΚ.
Τη συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου της Καλαμαριάς ακόμη και τις ημέρες που άλλα δημοτικά κολυμβητηρια έκλειναν για ενεργειακούς λόγους.
Ανακοίνωσε τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου κόστους 6,6 εκ. ευρώ και μεγάλο έργο ανάπλασης σε Βότση και Κηφισιά ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε «ποσό ρεκόρ για την Καλαμαριά».
Τόνισε ακόμη πως το στρατόπεδο Κόδρα μετατράπηκε σε πάρκο Κόδρα για να το απολαύσουν όλοι οι Καλαμαριώτες και οι Καλαμαριώτισσες και διεμήνυσε πως «θελουμε να κάνουμε τη Μαρίνα της Αρετσούς, όπως είναι η Μαρίνα Φλοίσβου».
Για τη συνεργασία του με την κεντρική διοίκηση είπε: «Χτυπάμε την πόρτα των υπουργείων στην Αθήνα. Καταθέτουμε μελέτες και θελουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα στην περιοχή μας. Έχουμε εξασφαλίσει 80 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει η Καλαμαριά μας».
Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών είπε: «Βλέπουμε πολλούς ζωόφιλους. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια χορηγία για να κατασκευάσουμε ένα πάρκο για τα κατοικίδια. Όλοι θελουμε πάρκο σκύλων», απάντησε ο κ. Δαρδαμανέλης.
Σε ερώτηση η οποία αφορούσε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ανακοίνωσε την εξασφάλιση 1,3 εκ. ευρώ για  «να μην κινδυνεύει το ΑΦΜ του».
Ο κ. Δαρδαμανέλης χαρακτήρισε «αποτυχημένες» τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου  που , όπως είπε, έφεραν την Καλαμαριά σε ένα τέλμα, θυμίζοντας ότι στηρίζουν την παράταξη που τον αντιπολιτεύεται την ερχόμενη Κυριακή. «Οι πολίτες της Καλαμαριάς σας έστειλαν στο σπίτι σας και θα σας ξαναστείλουν», τόνισε, κάνοντας λόγο για «τοξικό επίπεδο» που, όπως είπε, έφερε η αντιπολιτευόμενη σε εκείνον παράταξη. Για να προσθέσει: «Οι Καλαμαριώτες δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο».