Στην τελευταία ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι τρεις από τους μονομάχους της Κυριακής, στο δήμο Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν τις κεντρικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις. Κατάλληλη ώρα για συγκρίσεις.
Νικητής από προσέλευση κόσμου ήταν σαφέστατα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Έκανε τη συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Διευκρινίζουμε: Δεν άνοιξαν, φυσικά και τα τρία κλίτη ενώ το στήσιμο ήταν πολύ έξυπνο: Η εξέδρα ήταν στρογγυλή, με τον κόσμο αμφιθεατρικά στημένο στις καρέκλες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσεις πυκνότητα χωρίς να την έχεις.
Το ίδιο στήσιμο, την ίδια αίθουσα επέλεξε και ο Στέλιος Αγγελούδης. Και την ίδια διάταξη. Δεν έφθασε τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αλλά πρόσεξε ιδιαίτερα να παρουσιάσει πυκνότητα. Και το στήσιμο και οι μαύρες κουρτίνες περιμετρικά, έδιναν τη δυνατότητα να "χαθεί" η όποια κακή εικόνα -όπως, εξάλλου, έγινε και στη συγκέντρωση του νυν δημάρχου.
Ο Σπύρος Πέγκας επέλεξε το Θέατρο Κήπου. Το γέμισε, κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Θέατρο Δάσους χωρά 3.000 άτομα και, μπροστά στο Θέατρο Κήπου δείχνει τεράστιο, εύκολα μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την προσέλευση...
Κακά τα ψέματα. Υπήρξαν υποψήφιοι βουλευτές στην Α Θεσσαλονίκης που είχαν απείρως περισσότερο κόσμο. Κι αν κάποιος πει ότι αυτοί απευθύνονται στην Α Θεσσαλονίκης κι όχι στο δήμο Θεσσαλονίκης, θα τους πούμε ότι υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με μία από τις τρεις αυτές παρατάξεις, που συγκέντρωσε περισσότερους... Η... κάλπη των συγκεντρώσεων έδειξε νικήτρια παράταξη: Την αποχή!

Γράφει ο Περαστικός