Μόλις 28 αστυνομικοί υπηρετούν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ενώ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί 84 αστυνομικοί. Κι αυτό συμβαίνει σε έναν δήμο με πληθυσμό 200.000 κατοίκων.
Αυτό κατήγγειλαν, σήμερα, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν, το πρωί, διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ Θόδωρο Τσαϊρίδη «μονίμως ακούμε για ενίσχυση της αστυνόμευσης, των επιχειρησιακών μονάδων, των μάχιμων υπηρεσιών και εμείς αυτό που ζούμε καθημερινά είναι να βλέπουμε να εκδίδονται φύλλα πορείας για να φεύγουν αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες και να πηγαίνουν σε υπεράριθμες», είπε.
Υπενθύμισε ότι το 2022 επισκέφθηκε το Τμήμα ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε υποσχεθεί διπλά περίπολα, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έγινε. 
«Αυτό που επικαλούνται, ότι τα κενά αυτά καλύπτονται από άλλες υπηρεσιακές ομάδες, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η ομάδα ΔΙΑΣ έπρεπε να βγάζει δέκα περιπολίες στη δυτική Θεσσαλονίκη και βγάζει δύο με τρεις με το ζόρι», πρόσθεσε.
Ο Γιώργος Χατζόπουλος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν με το μισό της δύναμής τους.  «Υπάρχει μια λάθος κατανομή προσωπικού και γι' αυτό ζητάμε ενισχύσεις, με τουλάχιστον τριψήφιο αριθμό αστυνομικών», είπε. 
Ειδικά για την έναρξη των εργασιών για το Fly Over επισήμανε ότι η ενίσχυση της Τροχαίας θα γίνει από τους υπάρχοντες αστυνομικούς, «με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα».
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.