Ο Μάθιου Πέρι, ο Τσάντλερ από τη σειρά "Τα Φιλαράκια" έφυγε από κοντά μας, σήμερα, σε ηλικία μόλις 54 ετών.
Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, είχε επιστρέψει από ένα παιχνίδι πίκμπολ, ζήτησε από τον βοηθό του να τελειώσει κάποιες εργασίες κι όταν ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του Πέρι στο Λος Άντζελες, δύο ώρες μετά, τον βρήκε αναίσθητο στο τζακούζι. Γύρω του δεν υπήρχε αλκοόλ ή ναρκωτικά, καθώς ο Πέρι είχε παραδεχτεί παλιότερα τα προβλήματα εθισμού που είχε.
Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση και ασθενοφόρο, αλλά για τον άτυχο ηθοποιό ήταν αργά...
Οι έρευνες για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού είναι σε εξέλιξη.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir».
Ο Μάθιου Πέρι γεννήθηκε στο Γουίλιαμστον της Μασαχουσέτης στις 19 Αυγούστου του 1969. Ο πατέρας του ήταν επίσης ηθοποιός και η μητέρα του Καναδή δημοσιογράφος.
Στα 15 του μετακόμισε από την Οτάβα στο Λος Άντζελες για να ζήσει με τον πατέρα του και να ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Αφού τελείωσε το σχολείο πήρε ένα ρόλο στη σειρά Second Chance. Στη μεγάλη σκηνή έκανε το ντεμπούτο του το 1988 με την ταινία «A Night in the Life of Jimmy Reardon».
Το 1990 ανέλαβε ρόλο στην κωμική σειρά Sydney, ενώ το 1991 έκανε μια γκεστ εμφάνιση στα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς. Το 1993 πρωταγωνίστησε στη σειρά Home Free.
Κάπου εκεί ο Matthew Perry βρέθηκε στο δρόμο της σειράς που ήταν στα σκαριά «Six of One». Αρχικά δεν επιλέχτηκε, όμως τελικά προστέθηκε στο καστ. Η σειρά αυτή τελικά ονομάστηκε «Φιλαράκια», και ο Matthew Perry ήταν η νεότερη προσθήκη και νεότερος σε ηλικία, αφού τότε ήταν 24. Έκανε πρεμιέρα το 1994.
Η επιτυχία ήταν τεράστια και μέχρι το 2002 το κάθε μέλος της 6μελούς παρέας έβγαζε 1 εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο!
Η πορεία του συνεχίστηκε σε σειρές και ταινίες, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν πλησίαζε καν τα όσα έκανε με τα φιλαράκια. Ο ρόλος του Τσάντλερ πλέον τον ακολουθούσε παντού.
Είχε επίσης πρωταγωνιστήσει ή παίξει δεύτερους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως η ρομαντική κομεντί Fools Rush In (1997, σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ, με συμπρωταγωνίστρια τη Σάλμα Χάγεκ), ή η αστυνομική κωμωδία The Whole Nine Yards (2000, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν, με συμπρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τη Ροζάνα Αρκέτ.
Ας θυμηθούμε κάποιες από τις σκηνές που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε: