Οι παιδικές ασθένειες της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται - κι ας περνάνε... δεκαετίες. Ήρθε η ώρα για άλλο ένα έργο, το FlyOver, να χαρακτηριστεί "πολύπαθο", όπως δείχνουν τα πράγματα.
Μετά τις προσφυγές, ήρθε η ώρα των ερωτήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, για "περιβαλλοντικά προβλήματα" που, τυχόν, προκαλεί το έργο, παρά το ότι για την αδειοδότηση γνωματοδοτεί το Δασαρχείο, γνωστός φορέας για την αυστηρότητά του.
Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας “Κοιτάμε Μπροστά” σχετικά με τις επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν εις βάρος του ρέματος Σταγειρίτη από την κατασκευή της υπερυψωμένης Περιφερειακής Οδού. 
Όπως αναφέρεται, στο σημείο του υφιστάμενου κόμβου της Περιφερειακής Οδού στα Κωνσταντινουπολίτικα, συμβάλλουν τρεις κύριοι ορεινοί κλάδοι του χειμάρρου από το Σέιχ Σου, ο μεγαλύτερος από τους οποίους διέρχεται για 500 περίπου μέτρα παράλληλα της βόρειας πλευράς της Περιφερειακής Οδού, μέχρι σχεδόν τη σήραγγα της Πυλαίας.
Σημειώνεται ότι ο κόμβος έχει, ήδη, κατασκευαστεί, εδώ και δεκαετίες, με το ρέμα να συνεχίζει την πορεία του στα βόρεια της περιφερειακής από την ημέρα κατασκευής του δρόμου στη μακρινή δεκαετία του... '70.
Η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” ζητά να ενημερωθεί εάν θα μετατραπεί κάποιο τμήμα του ρέματος Σταγειρίτη σε υπόγειο αγωγό απορροής ομβρίων, εάν ο συγκεκριμένος κόμβος της Περιφερειακής Οδού θα τροποποιηθεί και θα επεκταθεί "εις βάρος του δάσους", εάν η μελέτη διευθέτησης- οριοθέτησης του ρέματος, που εκπονήθηκε με μέριμνα της τέως ΕΥΔΕ ΑΕΛΜΠΘ του Υπουργείου Υποδομών, περιλαμβάνει την οριοθέτηση ολόκληρου του ρέματος μέχρι τις απαρχές του στο Σέιχ Σου και αν θεωρεί η διοίκηση της ΠΚΜ τη συγκεκριμένη μελέτη επαρκή και άρτια ή αν χρειάζεται και νέα επικαιροποιημένη, με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις των “λύσεων σε συνεργασία με τη φύση”.
Εδώ θα είμαστε και, μετά από μια δεκαετία, όταν όλοι θα γκρινιάζουν για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης και για το πώς θα μπορούσε να λυθεί...