Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ, μετά την αποτρόπαιη επίθεση της Χαμάς και την αιματηρή απάντηση του Ισραηλινού στρατού, με θύματα παιδιά και από τις δύο πλευρές, ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος, Πατριαρχικός Επίτροπος στην Γάζα, βάπτισε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου πέντε παιδιά της ορθόδοξης κοινότητας, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα.
Όπως γράφει το exapsalmos.gr την ομαδική βάπτιση παρακολούθησαν όσοι είχαν βρει καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου για προστασία από τους βομβαρδισμούς.
Η ομαδική βάπτιση έγινε λίγες ημέρες μετά τον βομβαρδισμό ενός εκ των κτιρίων του μοναστηριού που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, έξι από τους οποίους ήταν παιδιά.
Αν και τα αποθέματα καυσίμων, τροφών και νερού έχουν σχεδόν τελειώσει στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αλέξιος έχει δώσει έμφαση στην πνευματική ενίσχυση των ανθρώπων της περιοχής στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανή μέσα τους την ελπίδα. Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε να βαφτίσει όσα παιδιά δεν είχαν βαφτιστεί μέχρι τότε.
Στη συγκινητική τελετή συμμετείχε ο εφημέριος της τοπικής κοινότητας, ιερομόναχος Σίλας (Εμαντ) Χαμπίμπ, απόφοιτος της θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου.
Τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και ο εφημέριος αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Γάζα με την έναρξη των βομβαρδισμών, μένοντας στο πλευρό των κατοίκων. Ο Αλέξιος είχε δηλώσει ότι «και ένας Χριστιανός να παραμείνει και να έχει την ανάγκη μου, πρέπει να σταθώ συμπαραστάτης του».