Η Χρύσα Αράπογλου είναι η μεγάλη νικήτρια των δημοτικών εκλογών στην Καλαμαριά. Κέρδισε τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και το δημαρχιακό θώκο, έναντι του έως τώρα δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Με καταγεγραμμένα ως αυτήν την ώρα (21:18) το 98,29% των εκλογικών τμημάτων (115 στα 117), έχουμε τα εξής:

Εγγεγραμμένοι 56.188
Έγκυρα 22.055 95,77
Άκυρα 466 2,02%
Συμμετοχή 23.029 40,99%
Λευκά 520 2,21%

Αράπογλου Χρυσή "Καλαμαριά Μητέρα Πόλη - Χρύσα Αράπογλου" 57,83% 12.754 ψ. 21 έδ.
Δαρδαμανέλης Ιωάννης (Γιάννης) "Γενιά Δημιουργίας" 42,17%  9.301 ψ. 6 έδ.

Υπό τους ήχους των ξέφρενων πανηγυρισμών των εκατοντάδων ανθρώπων που ήδη από τις 7 μ.μ., όταν έκλεισαν οι κάλπες, κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» και χαμογελαστή αλλά και συγκινημένη μετά τον θρίαμβό της στις αυτοδιοικητικές κάλπες, εμφανίστηκε στις πρώτες της δηλώσεις η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσες και όσους μας στήριξαν και την πρώτη Κυριακή αλλά και όσους και όσες μας εμπιστεύτηκαν και τη δεύτερη Κυριακή.  Για εμάς το στοίχημα είναι το πρόγραμμά μας. Μια μεγάλη Καλαμαριά, συμπεριληπτική, εξωστρεφής, με συμμετοχικές διαδικασίες, μια Καλαμαριά που θα σέβεται και θα υπερασπίζεται τον κάθε πολίτη της αλλά και τον δημόσιο χώρο» είπε εν μέσω χειροκροτημάτων η κ. Αράπογλου.
«Μόνο σχέδιο και δουλειά από εδώ και πέρα» δήλωσε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος στη Καλαμαριά.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, τόνισε:

"Ευχαριστώ τους χιλιάδες Καλαμαριωτών που μας στήριξαν και την προηγούμενη Κυριακή αλλά και σήμερα. Επίσης ευχαριστώ τους εκατοντάδες φίλους της Γενιάς Δημιουργίας που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτό τον αγώνα. Η αποχή, το γενικότερο πολιτικό κλίμα και οι αργοί ρυθμοί λόγω covid και γραφειοκρατίας δεν άφησαν να φανεί το έργο μας, όσα έχουμε δρομολογήσει και θα γίνουν ορατά τα επόμενα 2-3 χρόνια. Συγχαρητήρια στην παράταξη «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» για την σημερινή εκλογική νίκη. Εγώ και η Γενιά Δημιουργίας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και αγάπη για την Καλαμαριά μας".