«Η Κυβέρνηση προχώρησε ήδη σε νέα μέτρα και εντείνει τους ελέγχους για την πάταξη και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Ethnos.gr» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Κοκκαλιάρη.
Υπογράμμισε ότι «όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “θα ξύσουμε και τον πάτο βαρελιού για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, χωρίς ωστόσο να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία και την πορεία της οικονομίας μας».
Απαντώντας σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., αφού επισημαίνει ότι «εδώ και αρκετό καιρό έχουμε πράγματι “ήσυχα νερά” καθώς η Τουρκία σταμάτησε τόσο τις φραστικές, όσο και τις έμπρακτες προκλήσεις», προσθέτει: «Δεν φαίνεται καθόλου εύκολο να φτάσουμε σε ένα συνυποσχετικό για την από κοινού παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών -της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας-  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη, ο Στ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι: «Κάποιες από τις επιλογές του παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσωπα που πρωτοστάτησαν σε ύβρεις και τοξικότητα», υπογραμμίζει ότι «οι πρώτες πολιτικές δηλώσεις του αναδεικνύουν ελαφρότητα και επικίνδυνη άγνοια» ενώ χαρακτηρίζει την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ως «ομολογία τρικυμίας».