Επαφές επί επαφών, από σήμερα το πρωί, για τους δύο μονομάχους στο δήμο Καλαμαριάς: Τον Γιάννη Δαρδαμανέλη, νυν δήμαρχο και τη Χρύσα Αράπογλου.
Ο κ. Δαρδαμανέλης, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε:
"Η πρώτη Κυριακή τελείωσε και μας έδωσε ένα μήνυμα, μια ξεκάθαρη νίκη με μεγάλη πρωτιά. Θελουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, να κερδίσουμε την αποχή, να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει και να στηρίξει τη Γενιά Δημιουργίας. Να στείλουμε το παλιό στο παρελθόν και να καταφέρουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της προόδου, το δρόμο της Δημιουργίας. 
Καλούμε όλους τους Καλαμαριώτες, όλες τις Καλαμαριώτισσες και όλες τις υγιείς δυνάμεις να συστρατευτούν με τη Γενιά Δημιουργίας και να πάρουμε τη νίκη που μας αξίζει με μια μεγάλη πλειοψηφία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου". 
Λίγο νωρίτερα, η κ. Αράπογλου, τόνιζε:
«Δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι από αυτούς που δεν μετείχαν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες για να δυναμώσουν εισέτι την προσπάθεια μας  που θα ξεκινήσει από την επόμενη Κυριακή. Θα τους πω πως αξίζει τον κόπο η συμμετοχή τους και η ψήφος τους τους την ερχόμενη Κυριακή και πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που μπορεί άμεσα να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους. Είμαι απολύτως αισιόδοξη για τη νίκη».