Σε εποχές της δεκαετίας του '80 έχει επιστρέψει η Καλαμαριά (αλλά και άλλο δήμοι της χώρας) με την πόλωση που επικρατεί για τις εκλογές της Κυριακής. Καταγγελίες, απειλές και απαντήσεις για καλοδεχούμενες δικαστικές έρευνες είναι, πλέον, στην πρώτη γραμμή...
Κατά την προεκλογική εκστρατεία το κλίμα στην Καλαμαριά ήταν ιδιαίτερα τοξικό. Από τον πρώτο γύρο κι έπειτα... ξέφυγε ακόμη πιο πολύ. Βαρύς καταγγελτικός λόγος, χαρακτηρισμοί στο όριο του νόμιμου και, σήμερα το απόγευμα, προέκυψαν και αναφορές για πλαστογραφίες, για εισαγγελείς και για δικαστικές έρευνες.
Όλα άρχισαν όταν, σε λογαριασμό στο Facebook εμφανίστηκαν οι υπογραφές συμβασιούχων του δήμου Καλαμαριάς δίπλα σε ένα κείμενο που ευχαριστούσε τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, για "τη στήριξή του εδώ και τέσσερα χρόνια" κι εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιζόταν και τα επόμενα πέντε έτη.
Ακολούθησε πρωτοκολημμένη γραπτή καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, σύμφωνα με την οποία, κάποιοι από τους υπογράφοντες επικοινώνησαν με το Σύλλογο και διατείνονταν ότι δεν είχαν βάλει ποτέ την υπογραφή τους σε έναν τέτοιο κείμενο. Ο Σύλλογος προειδοποίησε με την ανακοίνωσή του "να σταματήσουν τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζόμενων από όπου κι αν προέρχονται" και τόνισε ότι "θα προστατέψει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που θίγονται".
Την ανακοίνωση μοίρασε, από το email της η... Χρύσα Αράπογλου, διεκδικήτρια του δημαρχιακού θώκου, επισυνάπτοντας και τη δική της δήλωση για το θέμα, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Μετά τις καταγγελίες για επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους, τις απειλές και τους εκφοβισμούς που είχαν μάλιστα προκαλέσει την έγγραφη καταγγελία και της ΠΟΕ-ΟΤΑ την άνοιξη, σήμερα, δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων που πλέον δεν περιορίζονται στα περί νόμιμου και ηθικού, αλλά συνιστούν ποινικά αδικήματα. Η «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν εδώ και τώρα, να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση των πολύ σοβαρών καταγγελιών και να εφαρμόσουν το νόμο, βρίσκοντας τους υπεύθυνους όσο ψηλά και εάν αυτοί βρίσκονται".
Άμεσα απάντησε με τη δική του ανακοίνωση ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης. Μεταξύ άλλων, αφού τονίσει πως για πρώτη φορά είδε το έγγραφο στο διαδίκτυο, αναφέρει: "«Σε αυτούς που καταγγέλλουν ο,τιδήποτε, η ευνομούμενη πολιτεία που ζούμε έχει το πλαίσιο να τους προστατεύσει. Όσο για την πολιτική εκμετάλλευση που προσπαθεί και απορρέει από τον πανικό της ανθυποψήφιας, η απάντησή μου σε ότι  κάθε φορά βρίσκει για να λασπολογεί είναι μόνιμα μια: ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ.
Αυτό είναι και το ηθικό και το νόμιμο» (σ.σ. τα κεφαλαία είναι της ανακοίνωσης).