Τις διαβεβαιώσεις ότι ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει στο δημόσιο και θα ενισχυθεί και  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς τεύτλων για να γυρίσει στην Ελλάδα η παραγωγή ζάχαρης, παρείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
«Οι αγρότες αναλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο και το Κράτος πρέπει να είναι δίπλα σας ώστε να επιβιώσετε από την Κλιματική Αλλαγή», τόνισε ο κ. Κασσελάκης στην Αλεξάνδρεια. «Ξέρω τι τραβάτε, ξέρω ότι δικαιοσύνη είναι που θέλετε στην καθημερινότητά σας, ξέρω την αξιοπρέπεια που αξίζετε στην καθημερινότητά σας και θα έχετε μία κυριολεκτικά άμεση επαφή με την ηγεσία του κόμματος και όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις στον ελληνικό λαό. Είμαστε εδώ για εσάς», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε έναν περίπατο στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στο καφέ που κατευθύνθηκε θύμισε σε όσους τον περίμεναν εκεί ότι πριν τις βουλευτικές εκλογές είχε επισκεφθεί τη Βέροια και τη Νάουσα, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, και τότε είχαν γίνει αποδέκτες των διαμαρτυριών των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα των αποζημιώσεων. 
Τον συνόδευαν η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρώην βουλευτής Άγγελος Τόλκας και κομματικά στελέχη.