Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πληροφορίες θέλουν να μην έιναι μια απλή επίσκεψη, αλλά πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει, σε εκδήλωση, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για το νέο βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά, "ΓΙΑΒΟΛ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια – Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία» στη Θεσσαλονίκη".
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καραμανλής είχε ξαναμιλήσει στην αίθουσα της Εταιρείας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσής της, θέτοντας συγκεκριμένα θέματα για το ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Καθώς τα εθνικά ζητήματα έχουν μετατοπιστεί προς τα ανατολικά, δεν αποκλείεται στην ομιλία του να επεκταθεί σε τέτοια θέματα.
Αναμένεται ότι η αίθουσα θα είναι -για άλλη μία φορά- κατάμεστη, ενώ θα έχουν ιδιαίτερο βάρος οι παρουσίες πολιτικών προσώπων.
Για το βιβλίο θα µιλήσουν επίσης οι πρώην πρύτανης ΠΑΜΑΚ, Μαρία Νεγρεπόντη-∆ελιβάνη,ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του τµήµατος ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Νίκος Βασιλειάδης και ο οικονοµολόγος και συγγραφέας, Βασίλης Βιλιάρδος.
Τελευταία φορά που βρέθηκε ο κ.Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη ήταν πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όταν είχε συνάντηση, σε κοινή θέα, σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.