Πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί, ήδη, σε περισσότερους από 6.500 πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θέσπισε η κυβέρνηση.
Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τρίτη καταβολή της πρώτης αρωγής, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr. Η καταβολή αυτή συνολικού ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ αφορούσε σε 575 δικαιούχους. Την περασμένη εβδομάδα καταβλήθηκαν αθροιστικά 11,1 εκατ. ευρώ. Και συνολικά, μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, άρχισε η καταβολή πρώτης αρωγής και σε επιχειρήσεις, σε συνέχεια των στοιχείων που το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης έλαβε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
"Οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζουν το έργο των αυτοψιών και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν με τον αριθμό τους συνολικά να ανέρχεται, μέχρι την Πέμπτη, σε 5.524 αιτήσεις, και 3.383 αυτοψίες. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για τα πλημμυρικά φαινόμενα από την έντονη κακοκαιρία ELIAS, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος, τόνισε πως το σχήμα κρατικής αρωγής των πληγέντων θα συνεχιστεί", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Παράταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του επιδόματος στέγης

Παράλληλα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αποφάσισαν την παράταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης έως και τρεις μήνες, στους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel, μέσω του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
"Βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες από  τις πρωτοφανείς καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας και κυρίως τις περιοχές της Θεσσαλίας. Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος. Όλοι θα λάβουν την αρωγή και την στήριξη που χρειάζονται ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να χτίσουμε ξανά όλοι μαζί όσα καταστράφηκαν από τα ακραία φαινόμενα", τόνισε ο κ. Μαρινάκης.