Για μέρα περηφάνιας και τις προσπάθειες όλων, που πρέπει να εστιαστούν στο να προσφέρουμε στη νεολαία της Ελλάδας ένα καλύτερο μέλλον, μίλησαν οι επίσημοι που παρακολούθησαν την μαθητικ΄κη παρέλαση της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Τσιμισκή.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τόνισε: «Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς, βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας. Φέρουν βαριά κληρονομιά. Είναι λαμπαδηδρόμοι της ένδοξης ιστορίας μας. Ευθύνη όλων μας, να αφήσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους. Μια Ελλάδα ισχυρή, ελεύθερη και δημιουργική», δήλωσε ο υφυπουργός.
Ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,  Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε: "Είναι σπουδαίο να χειροκροτούμε τα παιδιά, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, την ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί στήνουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και μια δίκαιη κοινωνία".
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους νέους και τις νέες μας. Είναι υποχρέωση δική μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να αφομοιωθούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας νέα παιδιά. Παράλληλα, μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας και τη δημιουργία μιας περιφέρειας καινοτομίας και νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας να επιστρέψουν και να βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές".
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε: «Καμαρώσαμε τα νιάτα, τον ανθό της πόλης μας, να παρελαύνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον λαμπρό εορτασμό της. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα παιδιά αυτά, οι νέες και οι νέοι, να μεταφέρουν τη γνώση, τη μνήμη, την περηφάνεια, όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις ένδοξες μέρες του 1912 και του 1940. Σε αυτούς στηριζόμαστε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας», είπε μεταξύ άλλων.
Η τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπουλου, που εκπροσώπησε το κόμμα, δήλωσε: "Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μας γέμισαν σήμερα υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για μια καλύτερη και δίκαιη Ελλάδα".