Στο Β’ εξάμηνο του 2024 θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης από το Σιδηροδρομικό Σταθμό ως τη Νέα Ελβετία. Έξι μήνες μετά θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία και η επέκταση προς Καλαμαριά.
Όσον αφορά το εισιτήριο, θα είναι ενιαίο για όλα τα αστικά μέσα συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει πρόβλεψη να είναι κάτω του 1,20 ευρώ, κοντά στη σημερινή τιμή του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ.
Αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Νίκου Κουρέτα, κατά την ξενάγηση δημοσιογράφων που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αμαξοστασίου και Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό.
Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράψει τη σύμβαση για τη διαχείριση του μετρό της Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει ότι, μετά από 14 μήνες, η εταιρεία  ΤΗΕΜΑ, θα πρέπει εντός 14 μηνών να θέσει σε εμπορική λειτουργία τη βασική γραμμή, η κατασκευή της οποίας, μαζί με τις συμπληρωματικές συμβάσεις για τα αρχαιολογικά, πλησιάζει, πλέον, το 1,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους κ.κ. Ταχιάο και Κουρέτα, ως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει κατασκευαστεί η πλάκα οροφής στο Σταθμό Βενιζέλου και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών, σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής καθώς ήδη έχουν εγκατασταθεί στις αποβάθρες και οι θύρες ασφαλείας (PSD). Το μόνο έργο που μένει να εκτελεστεί και αναλαμβάνει να το υλοποιήσει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, είναι η κατασκευή του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Νέα Ελβετία. Η ανάθεση του έργου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με νόμο που θα περάσει από τη Βουλή.