Δεν θα μεταβεί, τελικά, στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Μαξίμου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ασφαλείας για ένα τέτοιο ταξίδι.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά θεωρούνταν ότι η πιθανότερη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ θα ήταν η Πέμπτη και, σήμερα Τετάρτη επρόκειτο ναγίνουν ανακοινώσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να μην γίνει αυτή η επίσκεψη, για λόγους ασφαλείας.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση του πρωθυπουργού για ανάγκη ενιαίας γραμμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, παραμένει.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, υπήρξε αεροπορικό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, με τις πρώτες μη επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500 θύματα. Σύμφωνα με  το Reuters οι ισραηλινές δυνάμεις σημείωναν χθες το βράδυ ότι  δεν είχαν  ακόμα λεπτομέρειες από τις αναφορές για τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναχώρησε χθες Τρίτη για το Ισραήλ, αποφάσισε να «αναβληθεί» η επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει αμέσως μετά στην Ιορδανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται σε επαφή «τις προσεχείς ημέρες» με τους άραβες ηγέτες που επρόκειτο να συναντήσει στο Αμάν - τον ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄, τον αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σε επίσημο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο,