Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίς το πρωί στις 9.30 θα βρεθεί στην Κοζάνη και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 12.00 όπου και θα επισκεφθεί τα πρώην κεραμοποιεία Αλλατίνη όπου θα υλοποιηθεί μια συνολική ανάπλαση από τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, με highlight έναν εμβληματικό ουρανοξύστη 100 μέτρων που θα δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Έργο που συμπεριλαμβάνεται, ως ΣΔΙΤ, στα 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Στη 1:00 μ.μ., ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του ∆ικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» με την κοινοπραξία «THEMA ΑΕ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον σταθµό «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης. Είναι η σύμβαση που ανοίγει το δρόμο για τη διαχείριση του μετρό μετά την κατασκευή του, αλλά και για την εκπαίδευση του προσωπικού, ειδικά πάνω σε θέματα ασφάλειας, τα οποία και θα καθυστερήσουν την αρχική ημερομηνία λειτουργίας του έργου.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα, στέλνοντας και προσωπικά το μήνυμα στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του νυν δημάρχου ενόψει των εκλογών της Κυριακής, στην οδό Μακένζι Κινγκ 8.

Τέλος, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει ομιλία στις 19.00 στην επίσημη παρουσίαση του έργου αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ στη δυτική Θεσσαλονίκη, ύψους επένδυσης τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.