Με μια μακροσκελή γραπτή της δήλωση, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη κι άλλαξε "χαρτοφυλάκιο" στη σκιώδη κυβέρνησή του.
Η κ. Νοτοπούλου αφήνει τον τομέα του Τουρισμού και αναλαμβάνει τον τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας, αναλαμβάνοντας, ουσιαστικά από την κ. Θεανώ Φωτίου.
"Η δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι οι άνθρωποί του, τους οποίους δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε, αφήνοντας  τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο υπονομεύοντας το μέλλον του. Εμείς  σταθήκαμε δίπλα τους με ενσυναίσθηση και παλέψαμε μαζί τους για λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έκτακτες κρίσεις, αλλά και από τις χρόνιες παθογένειες στους προορισμούς μας που χρειάζονται μία βιώσιμη, συμπεριληπτική, αναπτυξιακή προοπτική" τονίζει μεταξύ άλλων.
Μάλιστα, στην αναφορά της στον κ. Κασσελάκη και την κ. Φωτίου, υιοθετεί τους τίτλους "σύντροφος" και "συντρόφισσα", προφανώς στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αρνήθηκαν τους ρόλους που ο νέος πρόεδρος του κόμματος ανέθεσε. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
"Σήμερα, στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία, προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική συνοχή. Η πρόνοια και η προστασία των ανθρώπων, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ισότητα και τη συλλογική ευημερία. Από τη νέα θέση ευθύνης, ως τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας που μου εμπιστεύεται ο σύντροφος  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  θα εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας και τιμώντας την προσφορά της συντρόφισσας Θεανούς Φωτίου στο πεδίο αυτό. Στόχος να χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία, και να θέσουμε τις βάσεις για δίκαιη, συμμετρική και βιώσιμη ανάπτυξη".
Και η κ. Νοτοπούλου καταλήγει: "Γιατί για εμάς ο άνθρωπος είναι  πάντα η απόλυτη προτεραιότητα".