Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης -οριστικά και τελεσίδικα. Αυτήν την ώρα (20:43), με την ενσωμάτωση να φθάνει στο 98,18% (485 από τα 494 Εκλογικά Τμήματα) η διαφορά είναι τεράστια (ντάμπλ σκορ που λένε και στο μπάσκετ) και η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη θα είναι το σχήμα που θα διοικήσει, για τα επόμενα πέντε χρόνια, το δήμο Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά:

Εγγεγραμμένοι 237.098
Έγκυρα 73.461 (94,98%)
Άκυρα 1.761 (2,28%)
Συμμετοχή 77.342 (32,57%)
Λευκά 2.120 (2,75%)

Έλαβαν:

Αγγελούδης Στυλιανός ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 67,34% 49.390 ψ. 26 έδ.
Ζέρβας Κωνσταντίνος ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! 32,66% 23.956 ψ. 7 έδ.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Αγγελούδης, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέσα σε ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και χαμόγελα, δήλωσε:

"Με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ. Να ξέρετε ότι σας αγαπώ όλους... Η πόλη  μας μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς. Και αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και όσους έκαναν άλλη επιλογή. Αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή. Είναι δική μας τώρα η ευθύνη, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας. Τώρα είναι η ΄ρωα της δουλειάς. Για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας, τους εθελοντές μας, αλλά κυρίως στους υποψηφίους της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη, αυτούς τους υπέροχους ενερογύς πολίτες που δέχτηκαν να κάνουν αυτήν την όμορφη περιπέτεια, όμορφο ταξίδι για όλους μας. Αλλά και όλους όσους συνέβαλαν, για να είμαστε σήμερα εδώ. Αλλάξαμε σελίδα. Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί. Για μια καλύτερη καθημερινότητα. Για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε. Δεν περισσεύει κανείς. Είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε". 

Λίγο νωρίτερα, είχε κάνει δήλωση ο χαμένος της βραδιάς, Κωνσταντίνος Ζέρβας. "Σε όλη μου τη διαδρομή, στο δήμο Θεσσαλονίκης, είχα γνώμονα ένα πράγμα: Την εξέλιξη της πόλης. Εξέλιξη πολιτική, κοινωνική, αναπτυξιακή. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα, ακόμα κι όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος. Η πόλη με τίμησε γι αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της πριν από τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι περήφανος, γιατί μέσα σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον που ναρκοθετήθηκε από την απλή αναλογική η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές. Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή. Δεν είμαι πολιτικός για να κινούμαι με βάση τον πολιτικό χρόνο, αλλά ένας πολιτης ανάμεσα σε ίσους, που τον εμπιστευτήκατε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Θα πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και θα προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τη μητέρα μου, τις αδελφές μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές και τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου. Θα είμαι στη διάθεση του νέου δημάρχου για ο,τιδήποτε χρειαστεί. Η Θεσσαλονίκη πάνω από όλα", τόνισε.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο κ. Αγγελούδης θα έχει την πλήρη πλειοψηφία και άνεση να περνά την πολιτική του, ενώ δεν θα έχει πρόβλημα, όπως το σύστημα προβλέπει, να συμπληρώσει με τους συμβούλους του, τις δημοτικές επιτροπές.