Τελειώσαμε λοιπόν... Αύριο είναι η μέρα του... τσίπουρου για τους υποψήφιους και μεθαύριο Κυριακή η μέρα της κρίσης.
Τέλος και οι δημοσκοπήσεις. Η τελευταία που είδε, το πρωί, το φως της δημοσιότητας, δείχνει Ζέρβα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έστω και δύσκολα. Κάποιοι επιμένουν πως θα είναι απέναντί του ο Αγγελούδης, όμως ο Περαστικός, που είχε παρακολουθήσει το πάλαι ποτέ τον αγώνα ΠΑΟΚ - Άιντραχτ που έληξε 2-0 και ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία επειδή ο Χρήστος Δημόπουλος ήταν, ακόμη, άπειρος κι έστειλε το πέναλτι στα χέρια του Γερμανού κήπερ, πήγε και χθες στο γήπεδο και είδε απέξω κάτι που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Πέγκας θα είναι αυτός που θα κοντράρει τον νυν δήμαρχο στη δεύτερη Κυριακή: Αυτοί που έφεραν... Τούμπα το αποτέλεσμα πριν τέσσερα χρόνια μοίραζαν προκηρύξεις και κατά του Ζέρβα, αλλά και κατά του Αγγελούδη... Κι αυτό προβληματίζει.
Κι όπως είπε ο Περαστικός σε έναν κοντό φίλο του, καλά τα ερωτηματολόγια, αλλά η πιο καλή δημοσκόπηση γίνεται στα ταξί και στα γήπεδα.

Κι εκεί που καθόμασταν ήσυχα, ήσυχα κι ωραία και κουβεντιάζαμε (που είπε κι ο ποιητής -όχι αναγκαία μ' αυτήν τη σειρά) έρχονται οι δικαστές και δικάζουν και αποφασίζουν για αυξήσεις στις συντάξεις (τους) και αναδρομική καταβολή.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές για τον Περαστικό και δε θα μιλήσει παραπάνω γι αυτό. Όμως, για όσους ψειρίζουν και τη μαϊμού, ας ψάξουν λίγο για το πότε πέρασε η διάταξη που ρυθμίζει μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά, πότε δημιουργήθηκε το Μισθοδικείο και ποιος νομοθέτησε. Θα πρέπει, βέβαια, να ταξιδέψουν στην αρχή της χιλιετίας αλλά αξίζει ο κόπος. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιος υποψήφιος μας προέκυψε από την ίδια... περιοχή.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων, όμως, είναι σεβαστές κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Χωρίς σχολιασμούς.

Είπε να σχολιάσει ο Περαστικός και κάποιες φήμες περί στήριξης, ή μη στήριξης, του νυν δημάρχου, , όμως επειδή το πράγμα μπορεί να... αλλάξει εκ νέου ως το βράδυ (η ρητορική άλλαξε, ήδη, από το πρωί), ο Περαστικός αποφάσισε να το αφήσει να περάσει, αφού ο ίδιος δεν ήταν αποδέκτης ούτε στήριξης ούτε μη στήριξης. Θα το παρακολουθεί, όμως, γεμάτος περιέργεια.
Και ο νοών νοείτω. 

Γράφει ο Περαστικός