Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς στη Λεωφόρο. Δεν κατάφερε να κρατήσει τ0 1-2 κι έφυγε από την Αθήνα μόνον με ένα βαθμό, αυτόν της ισοπαλίας.
Ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί και με 0-1, αλλά και πάλι δεν κράτησε το προβάδισμα. Έδειξε επιπόλαιος σε κάποια σημεία και, με την πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός, του έκλεψε την ισοπαλία.
Ώρες - ώρες το παιχνίδι έδειχνε με ρωσική ρουλέτα, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο και πιεστικό ποδόσφαιρο, αναζητώντας ανοικτούς χώρους και ταχύτατες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Και, τελικά, μοιράστηκαν και τους βαθμούς και τα γκολ και τα... δοκάρια.
Το μόνο που δεν μοιράστηκαν ήταν τα παράπονα για τη διαιτησία. Και πώς να γίνει διαφορετικά... Ο διαιτητής, σε κάθε επαφή παίκτη του ΠΑΟΚ με αυτόν του Παναθηναϊκού σφύριζε έδρα. Δεν γινόταν, όμως, το ίδιο από την άλλη πλευρά με τους φιλοξενούμενους να μαζεύουν τέσσερις αυστηρές κίτρινες κάρτες και τους γηπεδούχους τις μισές (με τη δεύτερη, μάλιστα, στα... χασομέρια).
Μπορεί ο Λουτσέσκου να φώναζε για "ντροπή", όμως και το ότι η άμυνά του δέχτηκε γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, είναι, μάλλον μεγαλύτερη ντροπή... Για να μην πούμε ότι λίγα λεπτά πριν τη λήξη ο Σαμάτα μπορεί να σπάσει την μπάλα σε συμπαίκτη του αλλά προτιμά να γίνει ήρωας και χάνεται η ευκαιρία για το 1-3...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Γκολ: 32' Παλάσιος, 90+6' Γερεμέγεφ / 19' Τόμας Μπράντον, 58' Ζίβκοβιτς
Δοκάρια: 2' Τζούρισιτς / 57' Τόμας Μπράντον
Διαιτητές: Τιάγκο Μάρτινς, Αντρέ Κάμπος, Ούγκο Ριμπέιρο, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης, VAR Ναρσίζο - Φωτόπουλος
Κίτρινες: 48' Τζούρισιτς, 90+3’ Σένκεφελντ / 44’ Μπαμπά, 45’+2’ Τάισον 54’ Σβαμπ, 77’ Κοτάρσκι
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Τσιγγάρας (62’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπότοφ), Τάισον (83’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (71’ Σαμάτα).